3G iPhone?

Izgleda da nikome nije dosta iPhone-a. Gde god da pogledaš neko ima iPhone ili želi jedan. Uprkos svim nedostacima, iPhone je i dalje jedan od najpopularnijih telefona i sve se češće može čuti o mogućnosti da će Apple izbaciti i drugu generaciju telefona.

Uprkos svemu što ste mogli da čujete i pročitate, još uvek nema konkretnih informacija o tome šta bi nova generacija iPhonea mogla da ima, a to i odgovara kompaniji Apple. Takođe znamo da je zaliha iPhone-a u SAD-u tanka, što nas navodi da pomislimo kako Apple želi da se reši starih zaliha pre dolaska nove verzije.

Većina upućenih analitičara se slaže da će Apple novu generaciju iPhonea predstaviti u narednih 60 dana.

Nova generacija iPhonea će naravno biti 3G aparat, što možemo da zaključimo po indikacijama iz posljednjeg iPhone firmwarea. Mnogi verujuda će novi iPhone koristiti Infineonov SGOLD3H čipset, jer to deluje kao najbolja solucija s obzirom da trenutni iPhone koristi SGOLD2. Prema nekim informacijama, SGOLD3 čipset bi dodao 3G za HSDPA i radio bi prema novim internacionalnim standardima od 7.2 megabita u sekundi, što je duplo veća brzina od one na većini HSDPA mreža.

SGOLD3 čipset takođe podržava WCDMA, neophodan za podršku 3G tehnologije u zemljama kao što su Japan i Koreja, gdje GSM servis koji se koristi u Evropi i Severnoj Americi, još nije dostupan. Jasno je da će Apple želeti da proširi prodaju iPhone na azijskom tržištu.

Izbor SGOLD3 čipseta će takođe nuditi dodatnu fleksibilnost za neke video mogućnosti, kao što su video chat, kamera i živo snimanje. Naravno, ništa od toga još nije potvrđeno.

Trenutno niko ne može da kaže kakva će biti budućnost iPhonea, ali jedna stvar je sigurna: super je spekulisati šta bi sve moglo da sedesi kada uzmete u obzir sve glasine. Ako Apple uspe da predstavi pola od ovoga, imaće odličnog naslednika originalnog iPhone-a.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *