lg

Novi Rolls Royce kupe

Rolls-Royce(Rols Rojs) će 4. marta na salonu u Ženevi održati svetsku premijeru Phantom kupea. Ovaj Phantom je prvi kupe iz Rolls-Royce-a nakon više od jedne decenije.

Kupe je baziran na konceptu 101EX, a deli prepoznatljivu siluetu sa već predstavljenim Drophead kabrioletom. Phantom kupe pokreće poznati V12 motor zapremine 6.75 litara sa 453 KS i 720 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ono čemu je posvećena posebna posebna pažnja, jeste povećanje autonomije vozila, pa je zapremina rezervoara povećana za 25 posto u odnosu na Drophead verziju.

Novi Rolls Royce kupe

Rolls-Royce opisuje Phantom kupe kao njihov torziono najčvršći automobil ikada, što je postignuto odgovarajućom konstrukcijom A stubova karoserije, koji se bez prekida pružaju do zadnjeg kraja kupea.

Rešenje je ostvareno primenom sistema otvaranja vrata u kontra smeru i eliminacijom B stubova. Uz pomoć ovog sistema olakšan je ulazak u auto, a u Rolls-Royce-u smatraju ovo rešenje i estetski prihvatljivijim.

Novi Rolls Royce kupe

Šasija vozila je izrađena u potpunosti od aluminijuma, što u kombinaciji sa snažnim motorom pozitivno utiče na upravljivost kupea, komfor i sigurnost.

Proizvodnja kupea počinje naleto 2008. godine u Goodwood-u.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *