Land Rover Evoque
Auto

Land Rover Evoque

Savršen na svim nivoima

Land Rover Evoque

Novi model Range Rover Evoque, čuvenog engleskog proizvođača automobila Land Rover, iako po mnogima predstavlja samo unapređenu verziju modela Freelander, zahvaljujući svom zvučnom nazivu i raznim poboljšanjima uspeo je veoma brzo da se probije na svetsko tržište automobila.

Evoque je model o kome se veoma često može čuti sledeće: „Freelander je jedan izuzetno dobar automobil, pa ako se u njega doda samo nekoliko inovacija i tako napravi neki novi model poput Evoque, to samo može biti dobro.“
Da je osnova Evoque zaista Freelander, to se može videti već i po tome što imaju istu širinu osovine. Tokom izgradnje Evoque se puno radilo na prilagođavanju njegove šasije terenskoj vožnji, što je podrazumevalo promenu ranijih homokinetičkih zglobova i držača točkova na aluminijumske, dok je srednji deo poda i zaštitni zid ostao isti, kao i kod Freelandera.

Profil Evoque je zaista prelep i skoro da se i ne pimećuje da je on malo kraći u odnosu na marku automobila Focus. Iako se linija krova postepeno naginje unazad (slično kao što je to prisutno kod modela Range Rover Sport), ipak ima dovoljno prostora za putnike na zadnjem sedištu.

Kada se model posmatra sa prednje strane, odmah se uočavaju farovi postavljeni veoma blizu jedan drugom, što je veoma slično Hondinom FCX-u. Na prednoj strani se takođe nalazi smešten  i veliki hladnjak i natpis Range Rover, što samom „nosu“ automobila daje karakter  pravog Engleza.

Evoque privlači pažnju svojom spoljašnjostu, ali se ni njegova unutrašnjost nikako ne sme zanemariti. Za savršeni dizajn enterijera je odgovorna sama Victoria Beckham, koja  je u saradnji sa stručnim timom uspela da napravi savršenu kombinaciju kožnih materijala raznih boja: predeo ispod vetrobrana je crne boje, dok je većina unutrašnjosti bele boje. Upotreba bele boje je imala za cilj da stvori utisak prostranosti unutrašnjosti samog modela. Pored crne i bele kože, prisutna je i koža braon boje i to na svim onim delovima, koji se često dotiču rukama, poput predela oko kvaka i sedišta. Bitno je takođe naglasiti i to da se pored kože tokom dizajna upotrebio i aluminijum, koji krasi ivicu srednje konzole.

Volan dizajniran u stilu Range Rovera ima uglasti središnji deo, na kome se nalazi veliki broj dugmadi, od kojih se može izdvojiti menjač u obliku diska. Nakon što se sedne u Evoque  i upali motor, iz pogonske osovine se izdiže jedan disk, koji je potrebno zavrteti u poziciju, gde se nalazi slovo D, da bi se vozilo pokrenulo.  Unutrašnje osvetljenje omogućava osvetljenje samog enterijera u više boja i jačine.
Prozori sa strane u zadnjem delu modela su postavljeni dosta nisko, ali uz pomoć staklenog krova, kojim se eliminiše osećaj skučenosti i zatvorenosti obezbeđuje prijatna vožnja za sve putnike. Jedna veoma nezgodna sitnica, koja može biti zaista dosadna za samog vlasnika je to što ako sam automobil smatra da mu nešto ne odgovara, ispušta pištajući zvuk i prestaje da reaguje na daljinsko upravljanje. Da bi se otkrilo šta je u pitanju vozač mora da sedne u automobil i da ga upali, pri čemu se na kontrolnoj tabli najčešće može videti u čemu je problem.

Evoque poseduje menjač sa 6 brzina i dizel turbo motor smešten u relativno velikom telu, koji mu omogućavaju uspešno savladavanje i najtežih terena.

Sve u svemu, ova gruba i glomazna spoljašnjost u sebi krije jednu nežnu i veoma prijatnu „dušu“, koja ne ostavlja nikog ravnodušnim.
Kontakt: Rover

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Auto

Više uAuto

Ovo su najdugovečniji automobili
Ovo su najdugovečniji automobili

Bez problema prelaze više od 320.000 km

Domino Magazin 23.03.2018
Honda: Najbrža kosilica iz pakla se vratila
Honda: Najbrža kosilica iz pakla se vratila

215 km na sat

Domino Magazin 19.03.2018
Svi žele Lamborghini džip
Svi žele Lamborghini džip

Da voze decu u vrtiće

Domino Magazin 15.03.2018
Mercedes-Maybach ima revolucionarna svetla
Mercedes-Maybach ima revolucionarna svetla

Projektuje simbole

Domino Magazin 12.03.2018
Motorista je imao mnogo sreće
Motorista je imao mnogo sreće

Prevario smrt

Domino Magazin 09.03.2018
BMW predstavio M8 Gran Coupe Concept
BMW predstavio M8 Gran Coupe Concept

Ako je ovo budućnost mi smo ZA!

Domino Magazin 07.03.2018
Bill Gates se ne slaže sa Muskom na temu prevoza budućnosti
Bill Gates se ne slaže sa Muskom na temu prevoza budućnosti

Električni automobili su super, ALI evo šta nije

Domino Magazin 07.03.2018
Električni automobili imaju ozbiljan problem
Električni automobili imaju ozbiljan problem

Koji po zakonu više nije dozvoljen

Domino Magazin 02.03.2018
Najprodavaniji električni auto u Evropi je sada još bolji
Najprodavaniji električni auto u Evropi je sada još bolji

PS: Nije Tesla

Domino Magazin 28.02.2018
Peugeot auto za kampovanje
Peugeot auto za kampovanje

Gratis dobijate šator na krovu

Domino Magazin 28.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.