Verovatno ste i vi u poslednje vreme kupili neku jeftinu krpicu u nekoj od velikih modnih kuća koje promovišu brzu modu? I onda je možda obukli par puta i zaboravili na nju.

A možda ste i gledali neke skuplje stvari i zaključili da ipak koštaju previše?

Pa, razumemo vas.

Ali moramo da vam kažemo da cena uopšte nije važna kada kupujete odeću.

Nešto drugo jeste.

Cena po nošenju” je jedino što je važno i samo ona pokazuje pravu vrednost neke odeće ili obuće.

Šta je uopšte Cena po nošenju?

Zapravo vrlo je jednostavno. Ta cifra određuje koliko vas košta svako nošenje nekog komada.

Evo dva primera.

1.

Kupili ste jeftine farmerke za 3.000 dinara u nekom od velikih lanaca, obukli ih 10 puta tokom jedne sezone, posle čega su se verovatno ofucale i propale. I onda ćete jednostavno prestati da ih nosite.

Cena po nošenju za te farmerke je 300 dinara.

cena-garderobe-po-nosenju

2.

Kupili ste kvalitetne farmerke i platili ih 12.000 dinara. Nosićete ih najmanje NAJMANJE 3 godine po 20 puta a sigurno i više. To je najmanje 60 nošenja, pa je cena po nošenju ovih farmerki 200 dinara a vrlo verovatno i manje. Dakle ovaj model je nesumnjivo isplatljiviji. A uz to će kvalitetnije farmerke sve vreme izgledati neuporedivo bolje.

Na dobrim cipelama, jaknama i nekim drugim predmetima razlika u ceni po nošenju je još i veća.

Da li to znači da bi trebalo da kupujete skuplje stvari?

Pojednostavljeno gledano – da. Zato što su skuplje stvari (najčešće) kvalitetnije, trajaće duže i sve vreme će izgledati sjajno. Iako naravno ima i izuzetaka.

Takođe, kvalitetne stvari će izgledati dobro i kada budu očigledno iznošene. Neke će izgledati čak i bolje, recimo vrhunske raw farmerke, dobre košulje, neka kožna obuća.

Ne samo što ćete nositi kvalitenije stvari i izgledati “skuplje”, već ćete uštedeti novac. Takođe, ne bi trebalo da zaboravite ni na uticaj na prirodu. A kupovinom manje ali boljih stvari koje ćete nositi godinama vi ćete uraditi svoj mali deo posla.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime