Zara ulazi u Metaverse! Pre neki dan smo pisali kako je Balenciaga napravila celo odeljenje za digitalnu modu. A sada se i španski modni gigant pridružuje.

Zara je upravo predstavila svoju kolekciju digitalne mode u Zepeto metaverzumu. U pitanju je igra sa preko 2 miliona dnevnih korisnika. U pitanju je najbrže rastući metaverzum u poslednjih godinu dana a u njemu igrači lako prave svoje avatare. E pa sada mogu da budu obučeni u Zara stvaru.

Sve se radi tako što se skenira fotografija lica posle čega možete da se pridružite milionima korisnika.

Naravno, u Zepeto metaverzumu postoji i digitalna valuta kojom možete da kupujete digitalne stvari. Glavna karakteristika metaverzuma Zepeto je da je preko 70 posto korisnika ženskog pola i to između 13 i 24 godine. Što je idealna ciljna grupa za Zaru i druge modne kuće, a uz to sve više podseća na društvenu mrežu nego na igru.

Zara kolekcija nosi naziv AZ Collection i razvijena je sa Ader Error umetničkim kolektivom. Stvari koštaju isto kao i one u prodavnicama a tu su široke farmerke, majice, duksevi i jakne koje koštaju i do 239 evra.

Zara je objasnila kako predmeti u novoj kolekciji predstavljaju različite stilove i iskustva ljudi koji žive u stvarnom i virtualnom svetu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime