Vlasnika Lous Vuittona je najbogatiji čovek na svetu. Bernard Arnault je izbio na prvo mesto liste sa bogatstvom od 192 milijarde dolara, koje najvećim delom dolazi iz njegove multinacionalne kompanije i konglomerata LVMH. Tako je pretekao osnivača Amazona.

Ovaj Francuz koga često nazivaju i „papa u svetu mode“ je neprikosnoveno najbogatiji Evropljanin od 2018. godine kada je njegovo bogastvo procenjeno na nešto više od sedamdeset milijardi dolara. Poslednjih godina on je ozbiljnije ušao u ovu trku na globalnom nivou, gde je povremeno zauzimao neko od prvih pet mesta najbogatijih.

Na čelo liste izbija zbog veoma uspešnog poslavanja njegove kompanije LVMH u proteklih 14 meseci. U tom periodu je svoje lično bogatstvo uvećao za neverovatnih 110 milijardi dolara i tako postaje prvi Evropljanin koji je izbio na čelo liste posle skoro jednog veka.

Louis Vuitton i matična kuća LVMH je specijalizovana za proizvodnju i prodaju luksuzne garderobe koja u svom vlasništvu drži neke od najpoznatijih svetskih brendova kao što su Dior, Hermes, Givanchy… Vrednost ove kompanije na tržištu je u konstantnom rastu poslednjih nedelja i po nekim procenama iznosi nešto manje od 400 milijardi dolara.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime