Da visoke potpetice deluju podsticajno na muški libido odavno je poznato, a istraživanje koje je u Italiji sprovela urolog dr Marija Čeruto pokazalo je da one blagotvorno deluju i na seksualni život žena, prenosi BBC. Nošenje cipela sa visokom štiklom izdužuje mišiće nogu, ali se ispostavilo da pozitivno deluje i na mišiće karlice čineći ih snažnijim, što vodi ka intenzivnijem orgazmu.

Dr Marija Čeruto, koja priznaje da se "najbolje oseća na visokim potpeticama", odlučila je da sprovede istraživanje ne bi li se konačno utvrdilo da li su štikle, kako se često misli, zaista kobne po zdravlje žena.

Cipele sa visokom potpeticom bile su povezivane sa najrazličitijim problemima, od žuljeva do, u ekstremnijoj varijanti, šizofrenije.

Istraživanje koje je sprovela dr Čeruto pokazalo je da je došlo vreme da se štikle skinu sa crne liste. Ona je analizirala zdravstveno stanje 66 žena mladjih od 50 godina koje su nosile cipele sa štiklom visine pet centimetara, tako da je njihovo stopalo bilo pod uglom od 15 stepeni u odnosu na površinu poda. Ispostavilo se da je to jednako dobar položaj kao onaj koji stopalo ima u baletankama. Ali, kada je stopalo pod nagibom od 15 stepeni, karlični mišići su u optimalnom položaju, što poboljšava njihovu snagu i sposobnost kontrakcije.

Mišići karličnog pojasa su od ključnog značaja za zdravlje žene, pošto od njihove snage zavisi pravilan položaj materice, ali ako vam to deluje kao nedovoljan argument (iako ne bi trebalo), napomenućemo da oni imaju još jednu funkciju – snažni mišići karlice garantuju snažniji orgazam i, samim tim, veće zadovoljstvo.

Prema tome, ako već nemate cipele sa visokom potpeticom, pravac u prodavnicu. Častite se jednim parom i vežbajte. Nema razloga da vas grize savest – dobro je za zdravlje, a i rasprodaje su u toku.

 

1 KOMENTAR

  1. Slazem se da su potpetice zaista sexy, odlicno stoje svakoj zeni i zaista su privlacne muskarcima. Ja licno volim potpetice, izgledam puno gracioznije, vitkije i zavodljivije. A u sexu-hm! Pa dovoljne su samo neke extra sexy stiklice, i to je to:)

Comments are closed.