Potražnja za luksuznom robom je opala. A tako će biti najmanje do kraja ove godine. To se kaže u izveštaju CNBC i Bain&Company koji je nazvan “Bain&Company Luxury Study 2020 Spring Update”. Izveštaj je objavljen u saradnji sa Altagamma foundation.

U izveštaju se zaključuje da je tražnja opala zbog pandemije covida 19 i da se neće skoro oporaviti.

Predviđa se da će se potražnja za luksuznom robom do kraja ove godine smanjiti za 35 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ali se takođe konstatuje da će se industrija luksuzne robe transformisati, da se sada traže kreativna rešenja koja će zadovoljiti potrebe novih potrošača i novih navika.

Na smanjenje potražnje za luksuznom robom posebno je uticao zastoj u turizmu. Poznato je da su turisti veliki potrošači i da je turizam ključni faktor u potražnji luksuzne robe.

Turizam trpi velike gubitke a zemlje koje su poželjne destinacije sada pokušavaju da privuku turiste obećavajući bezbedna letovanja. Ali da li će to uspeti videće se u narednim mesecima.

Prema predviđanjima u izveštaju ističe se da će nivo prošlogodišnje prodaje luksuzne robe biti postignut tek za dve a možda i za tri godine.

Ipak neka tržišta će ostvarivati dobru prodaju. U tome prednjači kinesko tržište gde će se prodati skoro polovina luksuznih predmeta. Prognoza za druge zemlje nije baš tako sjajna… image: louis vuitton

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime