Vodeći američki outdoor brend Timberland pridružio se prošle nedelje najvećoj globalnoj kampanji uklanjanja otpada World Clean Up Day, te je zajedno sa organizatorom JKP Šumadija učestvovao u čišćenju Pivarskog parka u Kragujevcu.

Zelenoj akciji priključili su se ljubitelji prirode, volonteri iz ekoloških udruženja, kragujevački školarci, članovi lokalne samouprave i influenseri, sa zajedničkim ciljem – da učine svoje okruženje čistijim i zdravijim.

Nakon faze čišćenja, učesnici su pomogli u sadnji novih stabala crvenolisne šljive i tako doprineli da se sačuva priroda za generacije koje dolaze. Veliki broj volontera pozvao je sugrađane da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine i uklanjanju divljih deponija koje predstavljaju jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji.

Kultni brend Timberland jedan je od lidera održivog poslovanja. U proizvodnji koristi reciklirane, organske i obnovljive materijale, uključujući recikliranu kožu, ReBOTL tkaninu izrađenu od recikliranih flaša, 100% PET pertle i đonove od prirodne gume. Timberland će nastojati da do 2030. godine svojim poslovanjem ostvari pozitivni uticaj na životnu sredinu – tako što će prirodi vraćati više nego što od nje uzima.