Povodom Dana planete Zemlje The North Face istiće da će nastaviti sa recikliranjem materijala rukovodeći se zaštitom planete i što većoj održivosti.

Ljubitelji ovog brenda upoznati su sa njihoviim projektima: reciklirane kolekcije, doživotna garancija odeće a najavili su da će do 2025. godine 100% svojih vrhunskih materijala dobijati recikliranjem. Svojim rezultatima i aktivnošću stekli poverenje miliona potrošača u svetu.

Ističe se da će 80 posto najlonskih tkanina biti od recikliranih materijala i to do 2023. godine.

Najavljuje se da će do jeseni 2022. godine biti objavljena prva potpuno cirkularna linija odeće. Kupci mogu da učestvuju u ovom projektu doniranjem polovnih komada.

Kompanija se već godinama trudi da smanji emisije ugljen dioksida koristeći obnovljive izvore energije. Takođe se vodi računa o što jednostavnijim dolascima zaposlenih na posao bez zagađenja. Najavljuje se i da će eliminisati svu plastičnu ambalažu za jednokratnu upotrebu do 2025. godine.

Uvodi se i pečat “Istraživanje bez kompromisa” koji će omogućiti potrošačima da lako prepoznaju najodrživije proizvode brenda. Značka će garantovati da je odeća napravljena najmanje 75% od recikliranih materijala, da su materijali obnovljivi i organski.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime