Tetovaže mogu lepo da izgledaju, ako ih uradi pravi majstor i ako ste sigurni da ih stvarno želite (nije nemoguće kasnije ukloniti tetovažu, ali je bolno i nije sigurno da li će uspeti). Međutim, tetoviranje boli, a na nekim delovima tela boli i više nego na drugim.

 

Pročitajte sve o temi TETOVAŽE!Nije svačija tolerancija bola ista, pa bi nešto što nekoga grozno boli nekog drugog moglo da boli samo malo. Ipak, koliko god da ste otporni na bol, tetoviranje (ako govorimo o onom pravom, ne o nalepnicama) ne može da bude bezbolno, jer je to ipak proces tokom kojeg vas bockaju, bockaju i bockaju. Anesteziju sme da vam da samo doktor, što majstor za tetovaže nije; eventualno možete da budete namazani anestezirajućom kremom (koja deluje slabije i za koju morate da sačekate da počne da deluje, zbog čega je mnogi majstori za tetovaže ne koriste jer to produži kompletan proces), ili možete pred tetovažu da popijete analgetik (nemojte aspirin, jer on smanjuje koagulaciju, pa ćete krvariti više). Sad, mada tetovaža neće biti bezbolna, postoje delovi tela koji su osetljiviji na ovakvu vrstu ukrašavanja – u principu, radi se ili o mestima s više nervnih završetaka, ili o mestima gde nemate meso, nego samo kost i kožu.

1. Očna jabučica. Striktno govoreći, ono što se radi s očnom jabučicom je trajna šminka, ali i trajna šminka je oblik tetoviranja. Povremeno se nađe neko ko bi želeo da mu se u očnu jabučicu ubrizgaju pigmenti (najčešće se radi o tome da je osoba slepa na to oko, i želi da ono barem izgleda obično). Srećom, ovakva vrsta zahvata obavlja se kod doktora koji se bavi trajnom šminkom, pa se dobije i anestezija – uz sve nervne završetke koji postoje u oku, bol bi inače bio neizdrživ.

2. Venerin breg. Neke devojke misle da je jako seksi da se tu istetoviraju. Seksi ili ne, zbog gomile nervnih završetaka koji se tu nalaze, tetoviranje na tom mestu će jako boleti i bolje je ne pomišljati na to bez kreme za anesteziranje.

3. Vrh stopala ili skočni zglob. Ovo je još jedna regija koju devojke vole da tetoviraju, jer to onda u letnjim mesecima izgleda kao lep trajni nakit. Međutim, tu nema sala koje bi smanjilo bol, pa je sam proces za "joj!" (i tako dokle god tetoviranje traje).

4. Iza uveta. Još jedan deo koji devojke vole da istetoviraju, jer tetovaže na tom mestu lepo izgledaju. Problem je što ni tu nema sala, samo kost, koža i nervni završeci. U prevodu, boli!

5. Grudi (preko rebara). Momci vole da nešto istetoviraju preko grudi; ukoliko su vitki (inače pohvalno), to će ih boleti, zbog nedostatka sala – kost, koža, nervni završeci i kontinuirano bockanje.

 

Pročitajte sve o temi TETOVAŽE!

13 KOMENTARA

 1. ja sam uradila nepromisljeno tetovazu i to preko grudi i sad se jako jako kajem doduse tada sam bila pod jakim tabletama za umirenje koje su ostavile neke posledice ,imala sam 22 god sad mi je 25 , i raspitujem se da to uklonim na neki nacin ali je jako skupo!! kajem se sto sam nagrdila bas taj deo tela i sad stalno nosim majice bez dekoltea ,zatvorene .Preporucila bih svima koji misle da se tetoviraju neka dobro razmisle da se ne bi kajali kao ja sada….

 2. Svaka tetovaža treba da ima neku poruku, ili što je češće pokazuje pripadnost ili privrženost nekom pokretu ili ili stilu života. Ja imam par tetovaža koji su moji simbolil i razumeju ih samo moji prijatejli a za druge me i nije briga.Tetovaža nije modni detalj zato dobro promislite pre nego što se tetovirate,koji je Vaš razlog za tetovažu.

 3. ja imam tetovazu na ramenu pa ide po ruci,ali samo nesto trba i dati stoji tetovaza ne samo dase zove tetovaza,jeste bolno ali ako prilici vredi stisnuti zube.

 4. Ja sam pre par meseci radila tetovazu iza uveta i nije me bolelo uopste, sto je svima koji me znaju cudno jer ja inace imam jako nizak stepen tolerancije bola… Cak sam i zaspala u toku tetoviranja, pa su me probudili da se ne bih slucajno okrenula u snu i napravila show sa tim… Toliko o tome da boli… Sad cu da radim na clanku pa javljam kako je proslo…

 5. coolll drago mi je da toliko devojaka danas ima tatoo…u moje vreme i mom gradu(NIS)1998 kada sam ja moj tatoo uradila bila sam treca zenska osoba…neki su nam se divili neki se zgrazavali…ali danas je sve to normal…inace imam glavu od TIGER imala sam 20 god i bila tada a i sada “tigrica”ovim zelim reci da svaka tatoo ima poruku sa osobom

 6. sto se tice tattoo-a, ja sam velika pristalica toga, iako sam jos uwek maloletna imam jednu tetowazu na ledjima za koji kada su moji saznali nisu hteli da cuju, cak me je mama terala da se raspitam gde mogu da nadjem lasersko skidanje tetowaza. za mene moja tetowaza znaci puno, nisam je uradila cisto da je imam wec oznacawa period jednog mog ziwota. Moja mama i dalje misli da koja dewojka ima tetowazu da je oznacena i da je tzw.”kurwa”, ali ja i dalje zelim jos nesto da oznacim na sebi…ali to cu uraditi tek onda kada mislim da nece saznati.. :)))

 7. Slozio bih se sa Gagom (lady gaga? :), ali i sa Milom.
  Kao i odeca, bilo koji drugi vid estetike ne cini, ali govori o osobi koja ga nosi na sebi.

  Iako nemam tetku, ako bih je radio, to bi bila neka umerena na ruci, ramenu ili stomaku.

  😉

 8. Ja sam tetovirala prošle godine slovo B iza uveta, i nije tačno da mnogo boli. Više me je boleo vrat, zbog položaja u kom sam morala da držim glavu. Trebalo mi je hrabrosti, ali ništa pre-strašno

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime