Nećete verovati ali Supreme otvara prodavnicu u Srbiji i verovatno Beogradu. Izgleda da će se to desiti, ali stvari nisu baš tako jednostavne kao što deluju na prvi pogled.

A i sama vest je pomalo čudna, ako znate da je Supreme ultra popularan street brand koji otvara radnje u najvećim metropolama sveta gde se modni zaluđenici otimaju za njihove dropove koji stižu jednom nedeljno. Tako da se Beograd baš i ne uklapa u tipično mesto za Supreme lokaciju kao ni suludo visoke cene . E pa američki Supreme New York zaista ni ne otvara prodajno mesto ni u Beogradu ni u Srbiji. I ne verujemo da će se to ikada desiti.

ALI!

Izgleda da stiže Supreme Italia.

Supreme Italia je brend u vlasništvu International Business Firm (IBF) koja registruje robnu marku u zemljama gde “originalni” Supreme to nije uradio. I tako nastaje “legal fake” (legalna kopija) popularnog brenda.

Supreme Srbija, Beograd

IBF kaže da će otvoriti svoje Supreme prodavnice u svim zemljama gde imaju legalna prava na brend, piše HighSnobiety.

I sledeća na redu je izgleda upravo Srbija, odnosno Beograd gde bi trebalo da se nalazi Supreme prodavnica. Još uvek nemamo informaciju kada ni gde, ali čini se da se to dešava.

Zanimljivo je da Supreme Italia ima praktično identičan logo kao Supreme iz New Yorka. Uz to, stvari su im dosta slične.

A kako Supreme najčešće svoj logo lepi na tuđe proizvode, moglo bi da se filozofski diskutuje o tome da li je ovaj drugi, Supreme Italia zapravo LAŽNI Supreme. I šta je pravi Supreme?

Takođe, nedavno je Samgung u Kini najavio saradnju sa Supreme. Da bi Supreme New York to demantovao, pa je Samsung saopštio da će raditi sa Supreme Italia. Na kraju je sve zbog loše reakcije fanova obustavljeno.

Sve je pomalo i dobar simbol današnjeg društva u kome vrednost neke robe određuje samo njena trenutna popularnost odnosno logo. Recimo Supreme New York je za 1000 dolara prodavao i uspešno rasprodao CIGLE po ceni od 1.000 dolara.

U svakom slučaju biće zanimljivo da vidimo šta će se dešavati i da li će Supreme (Italia) zaista otvoriti prodavnicu u Srbiji… i ako se do dogodi kako će naši klinci reagovati i da li će legalni lažni Supreme biti dovoljno dobar… image: flickr, Michael Casim

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime