Snoop Dogg i Kareem Abdul-Jabbar u novom adidas filmu
Stil

Snoop Dogg i Kareem Abdul-Jabbar u novom adidas filmu

„Original is never finished“

Snoop Dogg i Kareem Abdul-Jabbar u novom adidas filmu

adidas Originals je predstavio novi film „Original is never finished“ u kom se pojavljuju vizionari iz sveta muzike, skejtborda, sporta, stila i umetnosti. Potvrđujući da definicija originalnog nikad ne zastareva, u filmu se čuje legendarna pesma „My Way“ Frenka Sinatre sa provokativnim, izmenjenim pristupom današnjoj „uličnoj“ kulturi. Snoop Dogg, Dev Hynes, Stormzy, Mabel, Kareem Abdul-Jabbar, Brandon Ingram, Petra Collins, Gonz  i Lucas Puig deo su ove postave različitih generacija, kojom je adidas Originals dao drugačije značenje klasike i koja se sada obraća novoj generaciji stvaralaca i inspiriše ih da redefinišu značenje originalnosti.

„Sve što radimo za adidas Originals je proces koji traje jer prava kreativnost se nikada ne završava. Neprestano izazivamo sebe i prevazilazimo granice koje sputavaju maštu. Nadamo se da ćemo inspirisati i druge da urade isto. Započeli smo ovu ideju 2015. kada smo preispitivali svako značenje reči. Zatim smo nastavili sa motivisanjem potrošača da uzmu stvari u svoje ruke. Sada sa ovom kampanjom, verovatno najvažnijim konceptom vrednosti našeg brenda, podižemo priču trolista na viši nivo gde se pitamo šta znači originalnost i preispitujemo njenu suštinu.“, izjavila je Alegra O’Hare, potpredsednik Global Communications adidas Originals & Core.

Kreiran pod kreativnom upravom adidas Originals globalne kreativne agencije, Johannes Leonardo, film „Original is never finished“ istražuje ideju da ako na nečemu dovoljno dugo radite, ono ponovo postaje originalno. Ovo je filozofija koja se provlači kroz dizajn brenda, koji kroz kolektivno sećanje nastavlja da oživljava prošlost i stvara značenje za nove generacije. Kampanja najavljuje predstavljanje EQT, legendarnih patika iz 90-ih, koje su redizajnirane za nove generacije.

„Prošlost osnažuje budućnost je filozofija kojoj je Originals brend veran u svemu što radi. Želeli smo da oživimo ovo istraživanjem bogate kreativne istorije različitih sfera – muzike, umetnosti, filma, pa čak i sporta. ,Original is never finished’ je otvoren poziv novoj kreativnoj zajednici i poziv na akciju da se prošlost koristi kao osnova za nove ideje.“, objašnjavaju Ferdinando Verderi, Wes Phelan i Matt Edwards, kreativni direktori u agenciji  Johannes Leonardo.

„Original is never finished“ vizuelno oživljava ideju da će ponovno stvaranje nečega, na način svojstven svakoj pojedinačnoj osobi, uvek biti potpuno originalno. U sceni „The Birth of Venus“ umetnica/fotograf Petra Collins ponovno stvara simboličnu ikonu lepote. Njen subverzivni deo filma daje novo značenje ozloglašenom umetničkom delu Botičelija. U drugoj sceni, reper i autor pesama Snoop Dogg ponovo oživljava scenu omota albuma „Doggystyle” dok ujedno izražava jasan stav o jednakosti polova u hip-hop kulturi zamenom uloga sa poznatim protogonistima. Od skejt legende Gonza koji uz francuskog profesionalnog skejtera Lucasa Puiga u sceni „Lucas & The Gonz” osvaja ulice na svoj način, preuzima baklju od košarkaške legende Kareema Abdul-Jabbara, pa sve do Brandona Ingrama u „Raining Basketballs“ ili Deva Hynesa koji klima glavom odrazu prošlosti u delu „Mirrors“ i legendarnih patika NMD koje imaju novu „masku“ kako bi dobile novo značenje u sceni „Sneakerheads“ – svi oni nose isto značenje da originalnost nikada ne prestaje.
Original kampanja se predstavlja 18.januara 2017.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Stil

Više uStil

Neraskidiva veza muzike i mode  %Post Title

Neraskidiva veza muzike i mode

Ariana Grande i Reebok

Domino Magazin 22.06.2018
Jednodelni kupaći kojem nisu odolele ni poznate devojke  %Post Title

Jednodelni kupaći kojem nisu odolele ni poznate devojke

Levi's kupaći za leto 2018

Domino Magazin 21.06.2018
Timberland brodarice za proleće - leto 2018.  %Post Title

Timberland brodarice za proleće – leto 2018.

Večito leto

Domino Magazin 19.06.2018
Nike napravio papuče sa džepom  %Post Title

Nike napravio papuče sa džepom

Možda i nije loša ideja

Domino Magazin 15.06.2018
adidas spašava okeane  %Post Title

adidas spašava okeane

Novim patikama za trčanje

Domino Magazin 14.06.2018
Mango sezonsko sniženje do 50 %  %Post Title

Mango sezonsko sniženje do 50 %

Počelo je!

Domino Magazin 13.06.2018
Zapaljiva GUESS kampanja za letnji kupaći program  %Post Title

Zapaljiva GUESS kampanja za letnji kupaći program

Electric blue za leto 2018

Domino Magazin 13.06.2018
Početak sezonskih sniženja  %Post Title

Početak sezonskih sniženja

Uz koncert Sare Jovanović u Forumu

Domino Magazin 12.06.2018
LIU JO Beachwear za leto 2018  %Post Title

LIU JO Beachwear za leto 2018

Letnje noći bez sna

Domino Magazin 11.06.2018
Džordanke su hit leta 2018  %Post Title

Džordanke su hit leta 2018

Kolekcija koja inspiriše milione ljudi širom planete

Domino Magazin 07.06.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.