Kupovanje polovne odeće u svetu je odavno prisutno a i kod nas poslednjih godina stiče sve više poklonika.

Kupujuću polovnu robu možete naći prave bisere odeće i obuće po odličnim cenama.

I postoji bar dva dobra razloga za to: ušteda i očuvanje prirode. A uz to ćete ponekada pronaći stvarno fantastične komade.

Modna industrija je jedan od najvećih zagađivača na zemlji. Zato se treba okrenuti što povoljnijoj kupovini, ne gomilati stvari, makar malo doprineti da ova naša planeta bude zelenija i zdravija. A može se, kad se hoće.

Evo i nekih saveta iskusnih kupaca na Limundu, Kupujemprodajem, Kupindu i sličnim mrežama gde se prodaje i kupuje sve od “igle do lokomotive.”

Kada želite da kupite određenu stvar prvo se uputite kakvih sve ima na tržištu i koja im je cena.

Onda istražujte šta se sve nudi na mreži. Vodite računa o ceni, kvalitetu robe da li je original ili kopija, ima li oštećenja. Dobro pogledajte fotografije. Čitajte ocene koje prodavac dobija i po tome možete proceniti koliko je kupovina sigurna. Popričajte sa prodavcem da biste stekli kompletnu sliku o njegovoj ozbiljnosti i pouzdanosti. Tražite sve dimenzije koje možete i uporedite sa vašim.

Pratite i poštujte uputstva sa mreže kako se zaštiti od prevara. Kada vam nešto nije jasno tražite objašnjenja na koja će vam ljubazni saradnici kompanija rado odgovoriti.

Ako se predmet za koji ste zainteresovani licitira nemojte žuriti sa ponudom i nikako nemojte davati preterane iznose. Mnogi čekaju poslednji trenutak da bi izlicitirali što povoljniju ponudu. Ali tu treba biti brz da vas neko ne pretekne.

Kada baš mnogo želite da kupite odabrani predmet dogovorite se, često postoji opcija “kupi odmah” a ako je nema ponudite nagodbu.

Dobro je kupovati mudro, strpljivo, lagano i ne zaletati se jer možete polovnu robu platiti kao novu. Uostalom, kada steknete iskustvo već ćete znati šta treba da radite.

A kada kupite povoljno odeću ili obuću i još vam ostane dobar deo novca bićete ponosni na sebe i znaćete da niste uludo utrošili novac.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime