Patike su postale preskupe. A evo i dokaza. Patike su poslednjih godina postale više nego obavezan deo garderobe praktično svih i nose se i na posao, u svečanim prilikama, uz odela ili trenerke.

Sve češće se pojavljuju i ekskluzivni modeli, a tek njihove cene su vrtoglave. U stvari, skoro da više ne možete da kupite sasvim obične, fine patike za manje od 100 evra. I ranije to nije bilo tako.

Recimo Nike je nedavno najavio CDG Foamposite patike. Svi su poludeli od sreće i jedva čekali da ih poruče. A onda je otkriveno da koštaju 520 dolara ili oko 50.000 dinara.

Ali nije to usamljeni slučaj.

New Balance i Miu Miu kolaborativne patike za proleće, leto 2022 koštaju 700 dolara.

Pazite dalje.

Virgil Abloh je dizajnirao Louis Vuitton x Nike Air Force 1 patike. I sada se prodaju na aukciji za oko 20.000 dolara. Ok, to jesu specifične okolnosti pošto je legendarni dizajner preminuo. Ali opet.

Prada x adidas kolekcija je imala cene od 850 do 1.120 dolara.

Ni u domaćim prodavnicama nije mnogo bolje, iako nema toliko eksluzivnih modela. Ipak, ako hoćete recimo popularne ali sasvim prosečne Nike Air Force 1 spremite se da potrošite minimum 100 evra i to ako ih ulovite na popustu, a verovatno i značajno više ako želite neki malo drugačiji model.

Da, patike su postale preskupe…  pogledajte i koje su najskuplje patike na svetu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime