Prodavnica prestižnog italijanskog denim brenda DIESEL otvorena je proteklog vikend u Promenada shopping centru u Novom Sadu. Zahvaljujući generalnom distributeru brenda za Srbiju i Crnu Goru, Fashion Company, na preko 120m² ponuđene su poslednje kolekcije muške i ženske odeće, obuće i aksesoara.

Diesel, kao inovativna internacionalna lifestyle kompanija, vodeći je pionir u denim i casual modi, poznat po tome što se kreće van i ispred trendova u svojoj industriji. Zadržavajući uvek svoju DNK, za četiri decenije postojanja Diesel je evoluirao u svetski premium casual wear, postavši istinska alternativa luksuznom tržištu. Kompanija proizvodi širok asortiman džinsa, odeće i aksesoara. Uprkos izvanrednom rastu Diesela, njegova filozofija ostala je ista od osnivanja brenda. On je zamislio brend koji podstiče individualnost, strast i samoizražavanje, dok ujedno nastavlja da ostavlja poseban trag. Diesel istrajava u promenama – svaki novi proizvod odiše velikom kreativnom slobodom. Ovaj brend se ističe po tome što ne proizvodi manje od 3000 novih proizvoda svake sezone, a proizvodi odišu inovativnošću.

Diesel je prisutan je u više od 80 zemalja sa 5.000 prodajnih mesta, uključujući više od 400 prodavnica u svom vlasništvu. Među ambasadorima ovog brenda našli su se Jonas Brother, David Beckham, Beyonce, fudbaleri fudbalskog kluba MILAN, Rita Ora, Zac Effron i drugi.