H&M-ova nova kolekcija Conscious Exclusive pokazuje šta se može učiniti održivim materijalima, pomoću tkanina kao što su konoplja, organski lan i organska koža kojima se kreiraju komadi izvanrednog ličnog stila. Kolekcija, koju u kampanji ekskluzivno nosi glumica i humanitarna aktivistkinja Olivia Wilde.

Kolekcija Conscious Exclusive za proleće, leto 2015. nadahnuće nalazi širom planete i u centar pažnje stavlja svestranost haljine. Na glamuroznoj haljini bez rukava izrađenoj od svile i organskog lana nalaze se printovi sa ručno crtanim slikama ptica. Crna koktel-haljina izrađena je od Tencel-a i reciklirane vune, a afrički uticaji vide se u nizu ukrasa od recikliranog sedefa. S druge strane, na koktel-haljini bez rukava nalazi se print nadahnut japanskim tuš slikarstvom, a izrađena je od organskog lana, organske svile i organskog pamuka.

Svaki odevni predmet u kolekciji je poseban, bez obzira da li je u pitanju pilotska jakna od prevrnutog Tencel žakara, sa nitima koje se labave ili se radi o smoking-blejzeru od organske svile koji je zasečen na laktovima radi dramskog efekta.

Primena održivijih materijala raznovrsna je i sveobuhvatna, od recikliranih perli na flaperki do organske kože koja se koristi za minimalističku kožnu jaknu i sandale sa slojevitom potpeticom.

„Izuzetno mi se dopada kolekcija H&M Conscious Exclusive, ne samo zbog izgleda već i zbog njenog etičkog stava. Moda upravo tako treba da izgleda: sjajan stil koji je prirodno održiv“, kaže Olivia.

Kolekcija Conscious Exclusive naći će se u prodaji u Srbiji od 16. aprila 2015, u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici broj 14-16 u Beogradu.