lg

Obuća sa motivima Kita Heringa

U Londonu je predpremijerno predstavljena limitirana kolekcija obuće za decu i odrasle koja je nastala kao plod saradnje brenda "Tommy Hilfigher" i Fondacije "Keith Haring".

Kit Hering (Keith Haring), jedan je od najpoznatijih umetnika XX veka, a njegovi šareni, naizgled šaljivi post-pop motivi, definitivno su među najprepoznatljivijim motivima savremene umetnosti, najviše zahvaljujući tome što su iskorišćeni kao dekoracija na velikom broju komercijalnih artikala.

Kolekcija obuće sa motivima ovog njujorškog umetnika predpremijerno je predstavljena u Londonu i sastoji se od plitkih i dubokih patika, kao i čizmica za kišu za decu i odrasle. Kolekcija će biti dostupna od septembra u odabranim prodavnicama.

Ova obuća nastala je kao plod saradnje dve humanitarne organizacije – Fondacije korporacije "Tommy Hilfigher", čiji je cilj podrška američkoj omladini, i Fondacije "Keith Haring" koja pomaže finansijski i kreiranjem vizuelnog identiteta brojne kampanje protiv side.

Kit Hering  je američki umetnik i aktivista koji je međunarodnu slavu stekao 80-ih godina XX veka. Preminuo je od AIDS-a 1990. godine.

 

 

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *