Nike polovne patike obnavljaće se ručno i prodavati po sniženoj ceni. Ovo je nov način poslovanja, u okviru sve popularnijeg koncepta cirkularnog lanca snabdevanja.

Iz Nike kažu da se tri vrste patika kvalifikuju za Refurbished model. Jedne će biti ocenjene “kao nove”, druge kao“nežno nošene” i treće kao“kozmetički manjkave”.

Nike polovne patike

Dakle, kao nove su one koje su nošene dan ili dva pre vraćanja u savršenom ili skoro savršenom stanju. Nežno nošene su u odličnom stanju sa vidljivim nedostacima i mogu da sadrže i kozmetičke nedostatke. A patike sa kozmetičkim nedostacima nemaju znake habanja ali recimo mogu da imaju promenu boje ili neke tragove nošenja.

Vraćene cipele će se pažljivo pregledati i sređivati da izgledaju takoreći kao nove. Cena će se određivati na osnovu stanja popravljenih patika a kupci će moći da ih vrate iz bilo kog razloga u roku od 60 dana.

One patike koje ne ispunjavaju uslove za obnovu biće donirane ili reciklirane i zatim ponovo korišćene u procesu proizvodnje.

Ovakvi poslovni potezi Nike imaju za cilj uštedu materijala, energije, izdataka, kupci će kupovati jeftiniju robe. Posebno je važna zaštita okoline, dobro je i to što će kompanija ostvariti zaradu.

Nike polovne patike će se prodavati po boljim cenama od novih, pa će kupci pored dobrobiti za prirodu osetiti i benefite po pitanju potrošnje.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime