Evo ih prve Nike patike koje se obuvaju bez ruku, odnosno kopčaju pomoću Nike GO FlyEase sistema i stižu za proleće 2021. Sada više ne morate da se saginjete ni pomažete rukama kako bi što bolje obuli ili izuli patike.

Ovo je baš dobra inovacija. I sve je tako jednostavno i lako, noga samo sklizne u patiku a kada ih skidate iza pete je ispupčenje na koje stanete levom nogom na desnu patiku i već ste je skinuli. A onda to ponovite desnom nogom na levoj patikici i stvar je gotova.

Patike su bile prvestveno dizajnirane da pomognu osobama sa invaliditetom. Onda se shvatilo da su odlične recimo, ženama u trudnoći, starijim osobama, povređenim osobama i onima koji imaju pune ruke stvari pa ne mogu rukama da skidaju cipele.

I klincima koje mrzi da žive.

Na ovoj inovaciji radi se nekoliko godina jer je bilo teško ideju realizovati u delo. Patike su morale da budu i funkcionalne i udobne.

Pošto se patika lako obuva postavilo se pitanje da li može da spadne kada u njoj hodate ili trčite. Naravno ne, zato se na tehnologiji izrade i radilo tako dugo.

Smatra se da ovo može biti početak inovacija u izgledu i dizajnu patika.

Patike će biti dostupne od 15. februara ali samo odabranim Nike kupcima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime