Čuvajte farmerke, patike, trenerke jer će možda biti nestašica naše omiljene odeće i obuće. I to globalna!

Zbog pandemije covid 19 fabrike u Vijetnamu, Tajlandu, Indoneziji i Bangladešu se zatvaraju. A tražnja za udobnom sportskom odećom, duksevima, trenerkama i patikama je u porastu pa bi moglo doći do nestašice.

Prema pisanju agencije koja se bavi analizom u oblasti mode Edited potražnja za sportskom odećom i kupovinom preko interneta se ove godine povećala za 17 % u odnosu na prošlu godinu.

Kako se pandemija korona virusa ne smiruje, već naprotiv bukti i širi se, očekuje se povećanje potražnje i kupovine sportske i streatware odeće preko mreže. Ali problem je što fabrike koje se proizvode ovu odeću stoje.

Globalna ekonomija očito na svim sektorima trpi velike štete. Poseban problem je upravo u sektoru mode i streatware i sportske. Posebno su problematične trenerke, helanke, patike, duksevi i udobne jakne a možda i farmerke za svaki dan.

Fabrike u Bangladešu, Vijetnamu, Tajlandu, Indoneziji suočile su se sa velikim problemima. Na zalihama imaju prilične količine robe koja nije plaćena pa stoji u magacinima. A bez svežeg novca oni ne mogu da obnavljaju proizvodnju pa se zatvaraju. Milioni radnika ostaju bez posla. A proizvodni pogoni stoje dok se roba iz magacina ne proda, dok novac ne stigne do proizvođača. Zalihe se smanjuju, potražnja raste. I dolazi do problema u snabedvanju.

Zato čuvajte svoje omiljene odevne predmete dok se situacija ne poboljša, dok se virus ne povuče a život vrati u normalne tokove.

Inače i second hand prodavnice imaju problem zbog korona virusa.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime