Nike patike koje će obeležiti sezonu 2021 potpisuje nezavisni dizajner Dan Bailey, nazvan Mr. Bailey. Poznat je po svojim neobičnim, nesvakidašnjim, drugačijim patikama. On kaže da su dani istih patika samo u drugim bojama završeni. Vreme je da se napravi put za patike koje menjaju indutriju kakvu poznajemo. A to mogao da bude Nike ISPA Road Warrior.

U celu stvar sa patikama Mr. Bailey je ušao mnogo kasnije od drugih ljudi, rekao je ovaj dizajner na šta su ga podstakle patike za košarku. “Nikada u životu nisam video nešto tako lepo,” rekao je sećajući se prvog susreta sa patikama Air Jordan.

Crtao je još kao mlad pored tetke i mame. Na fakultetu prijavio se za stručnu praksu u Nike. A onda je život krenuo raznim tokovima dok nije došao do novog dizajna patika.

Govoreći o svom, posebnom dizajnu kaže da ga ipak rukovodi ideja da sve mora biti nosivo, ma kako bilo drugačije i neobično.

Naravno, govori i o tome da je teško biti samostalan i nezavistan dizajner, čak i ako ste odličan. Potrebna je sjajna mreža da biste otvarili svoje ideje u praksi.

Fascinira ga da kreira nešto novo i pronalazi nove oblike, procese izrade, nove materijale.

Svestan je da neke kreacije ne mogu svi da nose, nisu komercijalne, treba biti dovoljno hrabar da se ponesu. To je za ljude koji vole jedinstvenost, nešto drugačije, novo, smelo.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime