Siva boja je dominantna, i to u svim nijansama, a odlično se kombinuje sa belom, roze i crvenom. Medjutim, ako volite dezenirane materijale i boje, onda neka to bude grafitni print ili stari dobri karo.

To je dobra vest jer znači da možete da nosite i prošlogodišnje, ili još starije stvari, naročito ako se radi o ručno pletenim džemperima, ali i kačketima i kapama.

Povratak kože i krzna

Kada su materijali u pitanju za ovu sezonu je najavljen povratak kože i krzna. Bilo da je prava ili eko, koža je moderna u svim obradama – lakirana, brušena, obojena…

Na svetskim Nedeljama mode mogle su se videti kolekcije u kojima je koža kombinovana sa potpuno kontrastnim materijalima – svilom, čipkom, satenom…

Dakle, niko vam se neće smejati ako satensku suknju obučete uz vunene hulahopke, čipkastu košulju i ogrnete se krznenim šalom.

Ženstvene haljine

Potpuni novitet ove zime su haljine. One sada nisu uslovljene dužinom, krojem i bojom – dugačke, kratke, kao školske kecelje, od somota, džinsa, trikotaže, vune… bilo kako, samo da su ženstvene.

Medjutim, ako više volite suknje, onda one moraju biti mini i od debljih materijala: tvida, tamnog džinsa ili štofa.

Najveće izmene su pretrpele pantalone. Sada su uskih nogavica, kao helanke, sa visokim strukom, uz obavezni široki kaiš sa velikom šnalom.

Uz pantalone kreatori preporučuju sakoe – uzane, sa jednim dugmetom, a moderni su i prsluci, naročito krzneni.

Muške košulje moraju biti prugaste

Kada su muškarci u pitanju za njih "nema zime“, a ni trošenja novca za nove kolekcije – sve je gotovo isto kao i prošle godine.

Košulje bi trebalo da su na pruge, ali ne bilo koja kombinacija već isključivo tamne pruge na beloj osnovi. Džemperi imaju V izrez i jednobojni su.

Pantalone mogu biti od štofa, somota, džinsa… uzanog kroja, naravno.

Boje koje dominiraju u muškim kolekcijama su siva, bela i crna, ali i zelena i naranadžasta.

Šalovi sa "dva lica"

Cipele bi trebalo da su zaobljenog vrha, a ove zime su posebno aktuelne muške čizme koje podsećaju na kaubojske sa ravnim vrhom i kockastom štiklom. Valjda ne treba da napominjemo da ćete pantalone nositi preko čizama!

Jakne variraju – od kraćih, iznad struka sa ruskom kragnom ili reverima kao na "rokerskim" jaknama, ili su do pola butine sa krznom okolo kapuljače.

Medju modnim detaljima za muškarce dominiraju šalovi štrikani od grubljeg prediva, sa "dva lica".

(MONDO)

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime