Iako je nova sezona još daleko, naočare za sunce 2019 i leto pred nama su već tu a nove kolekcije vas čekaju. A kako sunce i toplo vreme nikako da nas napuste ovih dana, a čini se da će se takvo vreme i nastaviti, možda biste već mogli i da razmislite o kupovini nekog od modela koji će biti aktuelni toko sledeće godine.

Što se tiče trendova primetne su promene. I to dosta velike.

Naočare za sunce leto 2019

Za leto 2019 stižu upadljivi retro futuristički modeli koji podrazumevaju ogromantne okvire, potpuno nepropusnih stakala u ljubičastom, neon ili nafta finišu. Skoro svi modeli su inspirisani sportskim naočarima iz osamdesetih i još više devedetih.

Evo nekoliko kolekcija koje definitivno određuju trend za mesece pred nama:

Naočare za sunce 2019 – Billionaire Boys Club x Italia Independent

naocare-za-sunce-2019

Billionaire Boys Club i proizvođači naočara Italia Independent su se udružili za sezonu 2019 i ovo su pravi predstavnici novog trenda. Inspiraciju su pronašli u sportskim modelima, čak i brilama za skijanje. Ove naočare su velike i vrlo upadljive ali i prepoznatljive. Mada nemojte sumnjati da će se vrlo brzo brojne kopije naći u prodavnicama ali i kod uličnih prodavaca naočara za sunce.

 

Naočare za sunce 2019 – Oakley

naocare-za-sunce-leto-2019

Oakley je devedesetih bio apsolutni vladar na tržištu naočara. Setite se samo scene u Mission Impossible 2 kada Ethan Hawke na svojim brzim Oakley naočarima gleda tajnu poruku koja se samouništi. E pa sada se Oadkley vraćaju u velikom stilu kolekcijom naočara za leto 2019 koje vrište – DEVEDESETE. Izgledaju pre svega kao biciklističke naočare koje štite od prašine i trunja. Uz modernu notu, nesumnjivo je da ovi modeli potekli iz prošlosti. Doduše sada se nose kao modni detalj, a ne kao deo opreme za sport.

I njihovi modeli su poprilično veliki, upadljivi i izgledaju kao iz indie SF filma sa Netflixa.

Naočare za sunce 2019 – YEEZY

naocare-za-sunce-2019

Ni jedan modni trend ne može da prođe bez Kaney Westa i njegovog YEEZY brenda. I naravno – njegovi modeli izgledaju skoro kao i Oakley i definitivno je i dizajnerski genije iza projekta imao sličnu inspiraciju. Pored svoje muze Kim Kardashian sasvim jasno. Zanimljivo je da je YEEZY možda otišao korak dalje, pa sve podseća na naočare iz filma Matrix.

Inače, evo ga i Kaney sa svojim Prada naočarima:

 

View this post on Instagram

 

I don’t want to hear shit, it’s a smiling Kanye

A post shared by Simon Mei 🤝 (@hotlinechink) on

Naočare za sunce 2019 – OFF-WHITE

Danas neizbežni OFF-WHITE i Virgil Abloh takođe imaju svoje viđenje naočara za letnju 2019 sezonu. One su predimenzionirane, sa debelim okvirom i u fluo bojama. Uz to možete uz pomoć Instagram filtera da probate kako vam stoje.

Dakle poenta je jasna – iskopajte stare naočare za sunce koje je vaš ćale nosio kada je vozio bicikl. Ofarbajte ih sprejom u fluo zelenu i dobili ste ultimativni trend za leto 2019. Ako imate par stotina evra viška možete i da kupite neke od aktuelnih brendova i dobijete isto to.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime