Modna industrija u borbi protiv korone radi ono što najbolje zna. Louis Vuitton, H&M i mnogi drugi su već najavili da u svojim pogonima pokreću proizvodnju maski. Nike se baca na razvoj medicinske i zaštitne opreme.

A ni to nije sve. Čuveni modni mag Đorđo Armani zakupio je u brojnim italijanskim novinama stranice kako bi se na svoj način zahvalio zdravstenm radnicima koji su heroji vremena korone virusa.

“Vrlo je dirljivo videti kako se trudite na poslu i suočavate sa brojnim teškoćama. Moja osećanja su povezana i sa mojom davnom željom jer sam u mladosti želeo da budem lekar. Izražavam divljenje i pružam podršku,” napisao je pored ostalog Đorđo Armani zahvajujući se medicinkom osoblju.

Armani se nije zadržao samo na rečima.

Donirao je 1,25 miliona evra za borbu protiv korona virusa. Novac je direktno uplaćen bolnicama i nacionalnim zdravstvenim službama.

Armani je održao ovih dana i modnu reviju ali bez publike. Bila je to virtuelna modna revija želeći da ljudima prikaže ono što je bilo pripremljeno uoči izbijanja epidemije korona virusa.