Miloš Mićović

Govori za Domino Magazin o svetu mode i manekena u Srbiji

Predstavi se našim čitaocima?

Zovem se MIloš Mićović, imam 22 godine i borim se sa 23. Završio sam Visoku tehničku školu, smer inženjerstvo sa menadžmentom. Idem u muzičku školu, odsek solo pevanje, jer me taj hobi, kao i  manekenstvo, apsolutno ispunjava. Idem u teretanu konstantno više od 5 godina. Volim latino-američke plesove, pohađao sam časove nepune 2 godine. Savetovao bih to svakom muškarcu, koji želi da nauči novi način za osvajanje devojaka, jer je ples nešto prelepo. Sebe bih opisao kao veoma upornog, snalažljivog, ambicioznog i svestranog dečka.

Kako se postaje maneken?

Ukoliko to želite samoinicijativno možete otići na neki od kastinga koje organizuju modne agencije ili kontaktirati agenciju i dobiti sve potrebne informacije. U inostranstvu postoji i opcija da vas agent primeti na ulici i uvede vas u celu priču. Pre svega morate da radite na svom izgledu i imate smisla za ovaj posao jer nije za svakog. Veoma je važno da to iskreno želite, da ulažete veliki rad i trud, da budete apolutno profesionalni, tačni (iako kod nas sve kasni), da ostanete svoji bez obzira na sve, da zračite iznutra a ne spolja, da vas na tom putu prati bar malo sreća, da ne posustajete ako ne dobijete posao, a kada ga dobijete da ga uradite kao da košta milione dolara. Lepe stvari prate ovaj posao, dosta putovanja, zanimljivih događaja, značajnih poznanstava, jednom rečju veliko živopisno iskustvo.

Šta si sve radio kao model i kako se probijaš? Da li je konkurencija velika?

Mene je sreća pratila, pa sam nakon prvog pojavljivanja na kastingu za Fashion week dobio dosta revija i po završetku tog modnog događaja dobio nagradu za ,,Najuspešnijeg manekena 23. BEOGRADSKOG FASHION WEEK-a " na moje veliko iznenađenje, jer se takve laskave titule dobijaju veoma retko. Od tada sam radio svaki Fashion week, Fashion selection, revije donjeg veša ,,Buggatti" , ,,Pompea bichwear" , odela ,, Martini Vesto" , dosta editorijala , ,,Glorija" , dva editorijala za  ,,Faar" , katalog za Suzanu Perić ,editorijal ,,Lepota&Zdravlje" , performans za otvaranje ,,Grand Pleasure",  ,,Cosmopoliten" , revije u Skupštini, klubu ,,Magacin", u šoping centru ,,UŠĆE" , gostovanje u emisiji ,,Magazin IN" , reklama za ,,Bambi"  grickalice ,,JOŠ" (koja se još emituje), reklama za ,,Orion" telefoniju (uskoro stiže), promocije : ,,Coca-Cola"   ,,AVON"  ,,Banca intesa party", revija za ,,FTV Michael Adam" itd. Probijam se pre svega svojim izgledom, harizmatičnim pristupom ljudima, svojom profesionalnošću. Konkurencija
je prevelika, jer se kastinzi za nova lica organizuju na 6 meseci, tako da izračunajte koliko je to ljudi, pa neka prođe i njih 15. Za revije je slična situacija, pojavi se veliki broj manekena, a uzimaju ih samo desetak .

Kako ti se čini modna scena u Srbiji?

Pa po pitanju organizacije i ,,tačnosti" održavanja revija ne zaostajemo mnogo, ali po pitanju ulaganja u manekenstvo i honorara, mi ćemo za ostatkom sveta  kaskati još dugi niz godina. Što se tiče izgleda, u inostranstvu je mnogo bitno kako ćete se obući za kasting, i to može biti presudno za dobijanje posla jer vam i samo praćenje trendova daje veliku prednost. Tu su i fotografije za book koje takođe moraju da budu na svetskom nivou. Kod nas kao i u ostalim zemljama gde je moda u razvoju dobro prolazi ,,komercijalni " izgled, koji je poželjan za reklame i kataloge. Dok je u modnim prestonicama (Milano, Pariz, London) traženiji dosta mršaviji (kao na revijama na FTV kanalu).

Koliko radiš na sebi i kako?

Pre svega je bitno voditi zdrav život i imati pravilnu ishranu koja utiče na to da imamo sjajnu energiju i lep izgled. Pored toga  idem redovno u teretanu konstantno vise 5 godina, 5-6 puta nedeljno, a pri svakom treningu se trudim da sam apsolutno skoncentrisan da bih postigao što bolje rezultate. Ako se nađem u situaciji da sam negde dalje od teretane na duži period odradim i po neku kućnu vežbu. Pošto sam po zanimanju i wellness trener znam da je za kompletan uspeh dobar trening i osećaj presudna upravo zdrava ishrana. Nevezano za svoj posao, trudim se da svakodnevno sebe unapredim u bilo kom smislu i pravcu.

Kako maneken startujuje ribe? Ili one startuju tebe?

Hahahah, pa zavisi sve od situacije. Ako sam ja taj koji vuče potez, više prefeiram staru školu jer mene interesuju devojke koje cene takav pristup. Može se namestiti veoma lep splet okolnosti. Meni je pre svega veoma bitno da obezbedim lep osećaj i sigurnost devojke u mom društvu, a ako to začinim sa malo šarma i lepe priče, mislim da se sve dalje odvija lepo. Imao sam i takvih situacija gde sam bio startovan i osecaj je prijatan, prvo zbog toga što znate na čemu ste. Kako god bilo, nije to bitno, bitno je da nađete pravu osobu sa kojom ćete deliti naredne trenutke. Ja sam svoju našao. 🙂

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

1 comment on “Miloš Mićović”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *