Marta Ortega posle uspeha Zare preuzima ceo Inditex. Ćerka osnivača kompanije koja stoji iza brendova kao što su Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, sada će preuzeti vođenje cele grupe. Njen osnivač Amancio Ortega objavio je da će njegova ćerka Marta preuzeti kormilo. Što i nije čudno pošto je mnogi smatraju “ključem Zarinog uspeha”.

Marta Ortega Perez u Inditex grupaciji radi već 15 godina. Počela je kao asistentkinja u Bershki, a sada će zamijeniti Pabla Islu, koji je kompaniju uspešno vodio od 2011. godine.

Marta je odbila da radi u kancelarijama Inditexa i smestila se na Zarino odeljenje ženske odeće, dosta nisko u hijerarhiji. Mnogi su je mešali sa običnom radnicomm, a kako kaže, njoj je bilo najvažanije da bude “blizu proizvoda”.

Brzo je zaključila kako bi moda trebalo da bude dostupna svima.

“Živim ovu kompaniju od svog detinjstva i naučila sam mnogo toga od velikih profesionalaca sa kojima sam radila poslednjih 15 godina”, rekla je Marta.

Amancio je osnovao Inditex 1975. sa svojom bivšom suprugom Rosalijom u Galiciji (Španija). Bio je njegov predsednik do 2011. godine, a prema Forbesu, njegovo bogatstvo iznosi 77,8 milijardi dolara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime