Prošlog petka je u velelepnoj sali „Planet Hollywood Resort&Casino” u Las Vegasu održan 57. po redu izbor za mis SAD 2008.

Ove godine krunu najlepše Amerikanke ponela je 26-godišnja meleskinja egzotičnog izgleda Kristl Stjuart iz Teksasa.

Na ovogodišnjem takmičenju za prestižnu titulu mis SAD učestvovalo je 50 devojaka iz svake države. Zanimljivo je da ove godine žiri nije bio tradicionalno blagonaklon prema „providnim” prsatim plavušama, jer su među učesnicama takmičenja očigledno prevladale brinete. Osim toga, za razliku od prethodnih izbora na kojima su devojke bile veoma mlade, prosečna starost devojaka je između 20 i 23 godine, a pobednica ima čak 26 godina. To je vrlo obrazovana dama sa diplomom fakulteta za merčandizing i ekonomiju Hjustonskog univerziteta i sa već oformljenom sopstvenom firmom – „Inside/Out” koja pomaže mladim ženama da otvore sopstvene firme. Takođe je aktivna u mnogim dobrotvornim i humanitarnim organizacijama. Povrh svega, vlasnik je srebrne medalje na Omladinskim olimpijskim igrama u reliju.

Tokom dvočasovnog programa kandidatkinje za titulu mis su se ogledale u tri kategorije: u defileu u kupaćim kostimima, u večernjim toaletama i u intervjuu.

Prvo je izabrano pet finalistkinja, da bi titulu najlepše od najlepših ponela baš Kristl Stjuart.

Ona je osim „krune nad krunama” dobila i ključeve stana u prestižnom delu Njujorka. Ceo nagradni fond, čiji je glavni sponzor multimilioner Donald Tramp, bio je skandalozno veliki, oko 250 miliona dolara. Među vrednim nagradama, zanimljive su dvogodišnja školarina u prestižnoj „New York Film Academy”, ugovor za učešće u reklamnoj kampanji, velika količina odeće vrhunskih svetskih dizajnera, odmori u najskupljim rizortima sveta i drugo.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime