Kripto moda cveta a ulaganje u virtualnu obuću i odeću je sve popularnije.

Pojava kripto odeće vezuje se za RTFKT Studios koji je osnovan prošle godine u ovo vreme i kada su predstavili digitalne CYBERSNEAKER patike. A osnivači su Benoit Pagotto, Steven Vasilev i Chris Le.

“Iako njihove patike prkose svakoj logici, RTFKT brzo su osvojili publiku, fasciniranu ovim virtuelnim proizvodima i željom da ih nabave,” piše hypebeast.com.

Kripto moda

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela)

Njihovi nestvarno neobični odevni predmeti mogu da se kupe kao virtuelni proizvodi. Brend svakog meseca ima aukciju po jednog para na svojoj website prodavnici. A kupci učestvuju sa ponudama koristeći kripto valutu. Onaj koji pobedi dobija ekskluzivnu upotrebu prilagođenog AR filtera koji mu omogućuje da virtuelno “nosi” patike na Snapchatu, Instagramu i drugim društvenim mrežama.

Patike su u proseku koštale 15.000 USD a jedan par je prodat za čak 40.000 USD.

Planira se smanjenje cena, oko 100 USD sa tim da će se ponuditi ograničena serija od stotinak virtuelnih pari.

“Imali smo sreće sa pandemijom”, rekao je Pagotto.

Očito jesu, jer su ljudi zbog pandemije ograničeni na rad i duži boravak u kući, pa su i svoj život “prebacili” pretežno na mrežu.

Otuda i pitanje: da li je virtuelna stvarnost postala stvarnija od stvarnosti.

U virtuanom svetu poznat je brend Tribute, koji sebe naziva “beskontaktna sajber moda” a osnovali su ga Filip Vajda i Gala Marija Vrbanić. Oni nude virtuelnu odeću koja je inspiraciju našla u odeći iz devedesetih. Kada se kupac domogne komada koji se nudi sledi digitalno oblačenje.

Osnivači su vrlo zadovoljni prijemom, koji je “iznad naših očekivanja.” Vrbanić kaže da “virtuelna stvarnost zaista postaje glavna kultura.”

Ističe se da virtualna moda ima prednosti u odnosu na stvarnu. Ne koriste se materijali, osim struje za napajanje sprava, nema ambalaže i nema otpada. Ova moda je i poligon za kreativne dizajnere. Osmišljavaju se stvari koje u stvarnom svetu nisu moguće.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime