Kako uštedeti na kupovini odeće i izgledati sjajno? Uz par trikova možete da naučite da štedite novac kada kupujete odeću i obuću.

Prvo proverite šta je to što fali u vašem ormanu ili šta više ne želite i ne možete da nosite. Ono što je višak sredite i prodajte preko interneta (Limundi, Kupujemprodajem) jer ćete tako skupiti parice za sledeću kupovinu.

Posle toga napravite strateški plan – šta je to što vam je potrebno i to hitno i šta je to što biste voleli da imate, ali ne morate baš odmah da kupite. Te stvari čekajte na rasprodajama koje su uvek na kraju sezone.

Kada krenete u kupovinu stvari koje su vam hitne birajte radnje koje imaju kvalitetnu robu, ali jeftiniju. Proverite i šta ima u Second hand prodavnicama, a i tamo možete da sačekate popuste koji su poprilični. Ušteda je zagarantovana.

Takođe, nemojte nagomilavati stvari u ormanu. Pogotovo ne one koje nećete nositi često. Sigurno ima stvarčica koje ne nosite nikada i samo zauzimaju prostor. Kada imate manje odevnih predmeta kombinacije su lakše i uhodane.

Zato je potrebno da imate samo nekoliko pantalona, majica, neku suknju i haljinicu, dve, tri košuljice i bluzice. To je možda čak i previše. Sada je u modi minimalizam, pobornici ovakvog načina života imaju zaista minimum stvari i tvrde da su rasteretili stan i da im je život jednostavniji. Naravno ne jureći za modom i ne kupujući stvari priključuju se zaštiti planete jer znamo da je modna indutrija najveći zagađivač naše okoline.

Kombinujte odeću i osvežite staru nekim lepim detaljima ili je prepravite, budite sami svoj kreator i osmislite nešto što niko drugi nema. Budite svoji i drugačiji. Ogrlice, minđuše, marame, kaiševi su odlični detalji koji osvežavaju i dopunjavaju vaš stil.

Dakle, moguće je štedeti samo je potrebno pripremiti se i kupovati pametno. A kada vam u novčaniku ostane više novca videćete da se i isplati.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime