Ivko Woman kolekcija za jesen – zimu 2022 / 2023 je smela, a nepretenciozna, topla a elegantna, ženstvena i u isto vreme ležerna. Kolekcija za aktuelnu zimsku sezonu, predstavlja savršeni sklad suprotnosti.

Kada nastupe hladniji dani, retko šta može tako da ugreje i podigne raspoloženje kao nežni dodir najfinije vune, a zna se sa koje adrese dolazi najbolje od najboljeg kada je u pitanju njegovo veličanstvo – pletivo. Srpski brend IVKO Woman stekao je svetsku slavu u 26 zemalja upravo trikotažom vrhunske izrade i autentičnog dizajna, koju dopunjuje podjednako kvalitetna konfekcija. Prefinjeni komadi sa originalnim motivima, izrađeni od najboljih prirodnih materijala savremenim tehnikama pletenja i uz poštovanje principa održive mode, odlikuju i novu kolekciju za jesen/zimu 2022/23.

ivko 2023

Kreativni tim domaćeg brenda ovog puta se u potrazi za inspiracijom vratio balkanskim korenima i prirodi kao nepresušnom izvoru ideja kroz 3 kapsule – FLORAL, KORENI I FAZAN. Od haljina ukrašenih vezom sa srpskim etno motivima, preko kardigana sa motivima fazanovog perja do upečatljivih kaputa od kuvane vune, ovo je još jedna IVKO Woman kolekcija koja modu posmatra kao umetnost. U njoj će ljubiteljke autentičnog modnog izraza, koje žele da izgledaju dobro i da se još bolje osećaju, pronaći bar jedan komad vanvremenske lepote, napravljen da traje.

ivko 2023

Voljeni cvetni dezen, koji je jedan od pečata Ivko Woman brenda pune tri decenije, u aktuelnoj kolekciji je zaživeo u kapsuli FLORAL. Nijanse maslinasto zelene, purpurne i bež prepliću se sa krupnim cvetnim i pejzažnim dezenima na bluzama, haljinama i kaputima od najkvalitetnije vune i pamuka. Retro dizajn sa modernim zaokretom je ono što definiše ovaj deo kolekcije. Zamislite sportski kardigan od čiste vune sa smelim cvetnim dizajnom i rebrastim kontrastnim ranflama sa razigranim štraftama ili somotske pantalone sa visokim strukom i zvonastim nogavicama, koje ekspresno vraćaju u sedamdesete.

ivko zima 2023

Bogato etno nasleđe česta je inspiracija IVKO Woman dizajnera, a ovog puta je dobilo umetnički izraz u kapsuli KORENI. Haljine i kardigane od najfinije merino vune u crvenoj i crnoj boji krase kompleksni motivi nalik šarama sa starih ćilima i narodnih nošnji.

ivko jesen 2022

„Koristeći prepoznatljive srpske etno motive, izvedene intarzijskim pletenjem, mi pričamo priču o našem nasleđu i korenima, povezujući prošlost sa sadašnjim trenutkom, istovremeno zagledani u budućnost. U delu kolekcije smo prvobitnoj inspiraciji pristupili na jedan više umetnički način, apstraktnijim poigravanjem etno motivima, kombinujući upadljive boje i dezene na udobnim svakodnevnim komadima,“ kaže Milica Njego, kreativna direktorka brenda IVKO Woman, koja je zajedno sa bratom Milošem Ivkovićem od majke nasledila i razvila malu porodičnu manufakturu u firmu koja danas izvozi u 26 zemalja, uključujući EU, SAD, Australiju, Japan, Hong Kong i Tajvan.

ivko džemperi 2023

Autentični motivi, besprekorna izrada i nenametljiva estetika odlikuju i treću kapsulu, inspirisanu lepotom zlatnog i srebrnog FAZANA. Njihovo grandiozno perje nazire se kao motiv na nežnim puloverima i rolkama, u vezu na teksas suknjama ili u bogatim kardiganima sa asimetričnim kopčanjem. Posebno su upečatljivi žakard kaputi sa zanosnim brokat dezenom, u maštovitim kombinacijama boja – sivoplave sa lešnik smeđom ili zagasito crvene sa žutom i ponoćno plavom.

ivko 2023

Živopisni motivi fazana preslikani su isto tako u ornamente kontrastnih boja, koji posebno fascinantno izgledaju na asimetričnim ženstvenim haljinama A kroja. U svakoj od kapsula naročito su očaravajući kotigani – svestrani komadi koji predstavljaju nešto između kardigana i kaputa, a posebno su zahvalni za kombinovanje u jesenjim i zimskim odevnim kombinacijama.

ivko 2022

Kolekcijom za jesen/zimu IVKO Woman nastavlja da slavi savremenu ženu koja voli boje i želi da svom stilu da lični pečat koji se temelji na ženstvenosti, smelosti i stavu. Istovremeno glamurozna i nosiva, ovo je kolekcija u kojoj ćete zaroniti u magične dezene cveća i planinskih pejzaža i pronaći novi omiljeni kaput, idealnu zimsku haljinu za svaki dan, ali i onu za specijalne prilike.

ivko 2023

ivko 2022

ivko 2023

ivko 2023

ivko 2023

 

ivko 2023

ivko 2023

ivko 2023

IVKO Woman je jedan od retkih naših brendova čije su celokupne kolekcije proizvedene kompletno u Srbiji poštujući načela održivosti.

I aktuelna kolekcija, kao i sve prethodne, počevši od 2020. godine, izrađena je isključivo uz korišćenje energije iz obnovljivih izvora.

Zahvaljujući posebnoj tehnici pranja proizvoda od 100% pamuka i 100% vune (koristeći specijalne loptice za pranje), troši se tri puta manje vode, dok je upotreba deterdženata i omekšivača u potpunosti izbačena.

Izgradnjom novog postrojenja za preradu vode u fabrici u Boleču, prisustvo hemikalija je svedeno na nulu.

Briga prema prirodi, autentičnost, ljubav i posvećenost u procesu kreiranja dovodi do izrade najkvalitetnijih modnih komada koji traju.