Za najprestižniju modnu noć ove godine H&M je osmislio jedinstvene, posebno izrađene kreacije za Kijaru, Dženifer Hadson, Hejli Stajnfeld, Laki Blu i Pajper Ameriku Smit, kao i Amber Valetu.

Već drugu godinu zaredom H&M ima čast da kreira odeću za poznate zvanice na dobrotvornoj svečanosti „Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit“. Pronašavši nadahnuće u ovogodišnjoj izložbi „Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, H&M-ov tim dizajnera upotrebio je tradicionalni ručni rad u kombinaciji sa novijim tehnologijama i materijalima kako bi izradio ove kreacije. Nakon što su se pojavile na crvenom tepihu i prve imale priliku da posete izložbu, zvanice su se našle za H&M-ovim stolom na samoj gala svečanosti.

„Uživali smo u svakom trenutku kreiranja odevnih kombinacija za gala svečanost „Costume Institute Benefit“. Nama je u H&M-u moda najveća ljubav, te je kreiranje kombinacija za tako divne zvanice pomoću najfinijih tehnika i detalja predstavljalo izuzetno nadahnuće“, kaže Pernila Volfart, Kreativni direktor i direktor dizajna u H&M-u.

„Veliki sam obožavalac H&M-a već dugi niz godina i oduševljena sam kako pozivom, tako i prilikom da kreiram jedinstvenu haljinu sa timom. Ovo je zaista posebno iskustvo za mene“ izjavila je pevačica Kijara.

„Neverovatno je iskustvo sarađivati sa H&M-om i kreirati ovu posebnu haljinu. Šlep dužine od preko jednog metra čini da se osećam tako glamuroznom”, rekla je pevačica i glumica Dženifer Hadson.

„Veliki sam fan doprinosa koji H&M daje modnoj industriji. Posebno sam bila ponosna da sarađujem na dizajnu haljine koji spaja naš ukus, ali i naglašava temu ovogodišnjeg Met Gala događaja. Ovo je bila predivna saradnja“ , izjavila je glumica i pevačica Hejli Stajnfeld.

„Veoma sam srećna jer sam radila sa H&M-om za svoj prvi Met Gala događaj! Moja haljina je savršeni primer ovogodišnje teme i spaja neverovatne detalje sa novim tehnologijama, zadržavajući idealni oblik“ izjavila je Pajper Amerika Smit, model.

Izložba „Manus x Machina“ odaje počast modi, kako onoj koju izrađuju mašine tako i onoj koja je delo ljudskih ruku, sa osvrtom na sve izraženije stapanje ovih tradicija. Ova je tema nadahnula H&M-ov tim dizajnera da kreira odevne kombinacije koje su ogledalo ličnosti svake od zvanica, pomoću tehnologija kao što su rezanje laserom, ručni vez, ukrasi u obliku perja, obrada toplotom, ukrašavanje kamenčićima i plisiranje.

Komplikovana i smela haljina pevačice Kijare izrađena je ručnim radom, kao iz ruku juvelira. Privesci Svarovski kristala spuštaju se sa dijamantske mreže koju čine lančići u obliku listića, sa „choker“ ogrlicom i poluotvorenim leđima.

Pevačica i glumica Dženifer Hadson nosila je svilenu haljinu sa belim korsetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi sa 3D perlicama, francuskim čvorovima i sedefastim cvetićima. Haljina se završava šlepom dužine od preko jednog metra.

Glumica i pevačica Hejli Stajnfeld nosila je smragdno zelenu haljinu sa jasnim, glamuroznim krojem. Gornji deo nalik na korset prekriven je šljokicama i organskom svilom, a donji deo je duga satenska svilena suknja sa visokim izrezom na prednjoj strani.

Maneken Laki Blu Smit izgledao je elegantno u smoking-blejzeru prljavobele boje od italijanske vune sa naramenicama ispod kojeg je nosio belu svilenu košulju zakopčanu sa Swarovski dugmadima. Njegove kožne pantalone imale su plavometalni premaz.

Haljina manekenke Pajper Amerika Smit u duginim bojama spojila je tehnike mašinske izrade sa onimna koje su delo ljudskih ruku, sa laserski rezanim perjem od vinila i resicama ručno ušivenim u svilenu suknju i sedefasti korset.

Manekenka Amber Valeta nosila je elegantnu kreaciju od održivih materijala. Haljinu od tamnoplavog svilenog tafta ukrašavalo je više od 1000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i sedefa od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplotnom obradom nanesen je reflektivni vinil. Njen dečko Tedi Čarls nosio je crni vuneni smoking širokih revera od svilenog satena sa naramenicama.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime