H&M Kangol kolekcija za jesen 2020 je stigla u prodavnice u Srbiji. U pitanju je kolaboracija u kojoj učestvuje i muzičarka Mabel koja je bila inspiracija za žensku kolekciju.

“Veoma sam uzbuđena zbog saradnje sa Kangolom i H&M. Streetwear mi je u krvi, a Kangol je legendaran brend. Neverovatno je da sarađujem sa Kangolom i H&M i što mogu da podelim svoju kreativnost i stil sa novom generacijom “, poručuje Mabel.

Kangol je inače već neko vreme totalni hit kod mlađih kupaca.

Globalna popularnost Kangola potiče iz New Yorka i osamdesetih odakle je zajedno sa Hip Hopom i street kulturom počeo da se širi po svetu.

Zapravo priča počinje sa jednim Poljakom koji je 1915. godine emigrirao u Veliku Britaniju. Jakob Henryk Spreiregen je počeo da pravi kape i beretke dvadesetih, a za vreme Drugog svetskog rata su ih proizvodili za Britansku vojsku.

Spreiregen je brend nazvao Kangol tokom tridesetih i predstavlja akronim u kome K predstavlja pletenje (“knitting”), ANG predstavlja posebnu vrstu vune (“angora”), a OL predstavlja vunu (“wool”).

Firma se širi šezdesetih sa poznatim dizajnerima koji su se pridružili ekipi i radili kape za Beatlse i kasnije princezu Dajanu.

Osamdesetih se onda desio globalni BUM. Muzičari iz Amerike su otkrili brend i počeli da nose Kangol čak i u svojim spotovima. Evo čak i jedne pesme posvećene brendu:

Tako da sada i vi možete da postanete deo ove blesave priče pa skoknite do H&M ili ovde bacite pogled da vidite kako izgeda kolekcije!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime