Nisu sve tkanine pogodne za leto, pogotovo što su leta sve toplija a znojenje sve učestalije. Zato je važno znati koje su to tkanine pogodne za letnje vrućine kako bi lakše proveli dan na poslu, napolju ili kod kuće. Na početku da vidimo koje tkanine nisu pogodne za nošenje tokom leta.

Poliester ne upija vlagu pa će vam košulje ili pantalone biti skroz mokre što nikako nije prijatno ako u takvoj odeći morate da provedete ceo dan. Poliester nije pogodan da se nosi preko leta jer se slabo provetrava pa će vam biti baš, baš vruće a ubrzo će početi da se oko vas širi neprijatan miris zbog znojenja.

Akril je sintetički materijal koji zadržava toplotu između tkanine i vaše kože. Sve u svemu, skuvaćete se nosite li ga tokom leta.

Rajon se proizvodi od celuloze ili od bambusa sa dodatkom hemikalija ali na žalost nije dobar za leto jer ćete biti oznojeni, praktično gola voda ako nosite preko leta odeću od rajona.

Najlon je takođe loš izbor jer nije prozračan pa ćete se znojiti ceo can. Za leto se ne preporučuju ni saten, odeća od kože kao ni debela vuna, iako merino vuna može da bude odličan izbor o čemu smo pisali.

E, sad kad znate šta nije dobro za leto evo i materijala koji su pogodni za odeću koju ćete nositi kada sunce upeče.

Pamuk je na prvom mestu jer je lagan, udoban, prozračan, upija vlagu a znoj se brzo suši.

Lan je odličan materijal za leto jer se odeća neće lepiti za vaše telo. Biće vam udobno i činiće vam se kao da vas odeća hladi.

Džersej napravljen od sto posto pamuka je divna, lagana, prozračna tkanina. Pravi izbor za leto.

Svila je sjajan materijal ako je tkanina lagana, prozračna. Osećaćete se lagano i svečano.