Ilan Fernandez Uzan je čovek koji bi mogao da napiše knjigu o tome kako se do zvezda dolazi iz blata.
 
Osam godina je bio u zatvoru u Barseloni, a kada je odležao kaznu lansirao je modni brend "De puta madre 69" koji ga je napravio milionerom. Njegov život je toliko interesantan da su holivudski velikani Stiven Spilberg i Nikolas Kejdž izrazili želju da o tome snime film.
 
Uzan je nedavno boravio u Beogradu, jer želi da u glavnom gradu Srbije otvori diskoteku, sličnu onoj koju ima u Španiji. Takođe, planira da u Beogradu pokrene i prodaju svog parfema "Liquid Cocaine", kao i energetskog pića, uz odeću koja privlači lascivnim porukama.
 
U intervjuu magazinu "Glorija", Uzan je ispričao svoju životnu priču, kako je od moćnog kolumbijskog narkodilera postao bogat čovek koji se sada bori protiv upotrebe droga.
 
Prvu majicu napravio je u zatvoru. Poklonio je zatvorskom čuvaru, čiji je rođak u njoj izašao u grad i postao zvezda večeri.
 
"Slogan ‘De puta madre’ označavalo je kako se mi, zatvorenici, osećamo dobro. Jer, u zatvoru se niko ne oseća de puta madre ili fucking good. Napisali smo taj slogan markerom na majicama i to nam je podiglo moral. Kada dospeš u zatvor, prva pomisao je kako da pobegneš. Druga stvar je seks, a broj 69, koji smo dodali, asocijacija je na to. Sve su to bila maštanja, jedine stvari koje mogu da te psihički spasu. Da nije bilo njih, umrli bismo", priseća se Uzan.
 
Lični poznanik čuvenog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara u zatvor je dospeo nakon što ga je Interpol pratio dve godine. Pošto je rano ostao bez oca, vaspitavala ga je ulica, a sa 13 godina već je imao svoju bandu i prodovao je kokain turistima. Sa 17 godina već je imao toliko novca da "pokrije" Španiju, Majami…"Pao" je u Barseloni.
 
Zbog optužbi da je trgovao drogom i oružjem najpre je osuđen na 22 godine, a nakon žalbe presuda mu je preinačena na 12 godina, a u zatvoru u Barseloni "odležao" je osam godina.
 
"Kad u zatvoru imaš novca, ne oskudevaš ni u čemu. Kafi, dobroj hrani, cigaretama. Imao sam dosta prijatelja koji su mi slali novac i sve što mi je potrebno, a moja zatvorska ekipa, koja me je sledila i slušala, imala je više od 100 ljudi. Jednog dana smo seli, razgovarali i zaključili da bismo trebali nešto da radimo. Onda smo dobili prostoriju u zatvoru da štampamo svoje majice. Dobre ideje i dobro vladanje pomogli su mi kazna bude smanjena", kaže Uzan.
 


"SADA MI POLICIJA ČESTITA"
 
Posle izlaska iz zatvora dugo je "tražio sebe". Bio je na Ibici, potom je sa lažnim pasošem otišao u Ameriku. Modni biznis počeo je slučajno, upoznavši 2002. godine u Rimu neke važne ljude iz modnog sveta, koji su bili prezadovoljni njegovim radom i nije im smetala njegova problematična prošlost.
 
"Predložio sam im da štampamo majice sa porukama: De puta madre, Cocaina Pablo Escobar, Tinco patico, Money como criminale…Dozvolili su mi da koristim njihopvu fabriku bez ikakve nadoknade. Bio sam spreman da počnem iz početka, jer sam verovao u svoju ideju. Čak sam, kao novajlija u Rimu, bez znanja italijanskog jezika, neko vreme spavao u kolima za koja sam kasnije saznao da su ukradena. Nisam imao ni za hotel, jer sam za sav novac kupio crne i bele kineske majice i štampao poruke u njima. Konobar kojeg sam upoznao predložio je da ih prodajemo. Za tri meseca prodali smo majica u vrednosti od 300.000 evra i to samo u Rimu i okolini", priča Uzan.
 
Pravi bum nastao je kada je jedan od učesnika italijanskog rijaliti-šoua Veliki brat obukao njegovu majicu. Za šest meseci prodaja majica je išla "kao alva" – za četiri meseca prihod je bio šest miliona evra!
 
Poslovni uspeh naterao je Uzana da razmisli o životu i svim globalnim problemima. Tako je postao veliki borac protiv narkomanije, ali i pedofilije. "Prvi intervju dao sam tek nakon godinu dana i naplatio ga 200.000 evra. taj novac poklonio sam Asocijaciji za borbu protiv pedofilije, čiji sam sad predsednik. Želim da pomognem toj deci, dečacima i devojčicama i da im pružimo makar neku sigurnost i zaštitu", rekao je vlasnik brenda De Puta Madre.
 
Uzanova priča sitgla je i do Holovuda. Već je imao razgovore sa Spilbergom i Kejdžom, a očekuje da će posle izlaska njegove biografije koju je nazvao "Suarte", početi konkretna saradnja.
 
"Imao sam tri različita života. Da nisam bo uhapšen možda bih se danas negde krio ili ne bih bio među živima. Period u zatvoru je bio težak, ali počeo sam da cenim ljude…Kad danas policija dođe u moju kancelariju, to nie da bi me uhapsili, već da bi mi stisli ruku zbog mog dobrotvornog rada", kaže Uzan u razgovoru za "Gloriju".
 
Izvor – Mondo

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime