Predstavite se našim čitaocima?

Daydreamer iz Beograda je mala kompanija ili bolje reći grupa neafirmisanih umetnika koja se okupila oko zajedničkog cilja a to je kreiranje alternativne mode za mlade.  Za sada kao proizvod ove saradnje imamo prvu seriju dizajnerskih majica i 6 originalnih dizajna.

Odakle ideja za dizajnerskim majicama u Srbiji?

Ideja je potekla odavno, još dok smo za svoje potrebe štampali po jednu ili dve majice na kojima smo prikazivali svoje crteže, ideje i stavove. Pored našeg interesovanja, nekako smo osetili potrebu da mladima ponudimo nešto što neće biti moda iz butika, činilo nam se da je sve postalo isto i bez određene poruke, tako da su naše majice rađene ne samo da estetski zadovolje kupca već i da skrenu pažnju na individualnost te osobe koja nosi našu majicu.

Da li stoji dovoljno alternativne ponude a i potražnje na domaćoj sceni za odećom malih tiraža i alternativnog dizajna?

Kad smo počeli sa planiranjem ovog projekta 2008. godine ponuda je bila ograničena mozda na jednu ili dve firme, ali kao da je ove godine bio bum, tako da je bio veći izbor originalnih dizajna, tu je nekoliko kompanija koje su mi se dopale. Mislim da kod nas nije toliko problem u ponudi i potražnji jer imamo zaista talentovane dizajnere koji mogu da obezbede interesovanje za proizvod, kod nas je problem velika neorganizovanost ljudi koji se, uslovno da kažem bave alternativnom modom tako da trenutno ne postoji mnogo lokacija na kojima možete naći originalan proizvod, a prodavnice koje drže robu za komisionu prodaju imaju veliku maržu što je zahtevno pošto majica ima visoku cenu u proizvodnji. Želeo bih da spomenem KC Grad koji organizuju Modu za poneti koja je zaista jedna velika šansa za mlade dizajnere da pokažu svoje „radove“.
 
Šta znači ime koje ste odabrali i ko je radio dizajn?

Ime predstavlja onaj momenat koji svako od nas ima tokom dana, kada svet oko nas postaje pun boja, kada se želje ostvaruju i bežimo od stvarnosti koja nas pritiska na neko lepše mesto. Jednom reču Sanjar, možda je i ovaj projekat pomalo sanjarski ali trudimo se da ga pretvorimo u nešto konkretno. Dizajn su radili Ivana Radić (MLK) koja pored saradnje sa nama ima i svoj mali brend prepoznatljiv po mufinima i zanimljivoj ilustraciji likova kao i Marko Veljić (SOTER) jedan od članova bg old school graff ekipe. U planu je saradnja sa još neafirmisanih umetnika koji imaju šta da kažu i šta da pokažu.

Ko su vam bili uzori?

Uzori su uglavnom street art i graffitti umetnici, kao i neke snowboard, surf, in line skate i skate board firme koje imaju odličnu poruku i dobar dizajn.

Gde majice mogu da se kupe i po kojoj ceni?

Majice za sada mogu da se kupe u skate shop-u Kobazz u tržnom centru  u Sremskoj ulici kao i preko myspace.com/daydreamerlifestyle i naravno Facebook-a gde nas možete naći pod nazivom Daydreamer majice. Cena majice zavisi od lokacije i kreće se od 900 dinara na našem sajtu do 1500 dinara u prodavnici. Uz majicu se dobija i bedz na poklon. Trenutno je u pripremi site koji će do kraja novembra biti u pogonu ali o tome više možete naći na nasem Facebooku.
 
Planovi?

Prioritet za ovaj period nam je upoznavanje šireg auditorijuma sa našim radom i idejama kao i promocija ove prve serije majica. U zavisnosti od potražnje i našeg finansijskog stanja želimo da uradimo seriju za zimsku sezonu, ali to je jos uvek na dugačkom štapu.

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime