H&M je u problemu. Ozbiljnom. Neki strani mediji čak pišu kako bi ovo mogao da bude početak kraja švedske modne kuće kakvu je znamo.

Posle niza skandala, sada se pojavila i vest da imaju ozbiljan pad potražnje. Odnosno, da u skladištima imaju sve više robe koju ne mogu da prodaju. Tačnije, robe u vrednosti od 4 milijarde dolara, što je dosta.

Profit je najniži u poslednjih 16 godina, saopšteno je pre nekoliko dana posle čega je vrednost akcija H&M pala za 6.8 posto na najniži nivo još od 2005. godine.

Razlozi za ovaj dramatičan pad modnog giganta su brojni. Recimo, tradicionalni kupci H&M, milenijalsi su porasli i traže kvalitetnije stvari. Što je poseban problem, pošto je kvalitet H&M stvari poslednjih godina u najmanju ruku diskutabilan.

“Oni sve manje prate modu i sve više traže klasiku i kvalitet a H&M ne može da im ponudi ni jedno od ta dva”, objašnjava Milton Pedraza, prvi čovek kompanije za marketinška istraživanja Luxury Institute, piše thelily.com.

Takođe, konkurecija je žestoka, a H&M je sve uradio da zabrlja. Recimo imali su kampanju sa malim crnim dečakom koji nosi duks “coolest monkey in the jungle”. Što kod kupaca nije baš dobro prošlo. Onda su pre neki dan pokrenuli i legalnu akciju pa i tužbu protiv grafiti umetnika REVOKa koji se žalio što su iskoristili fotku modela ispred njegovog dela. Što je izazvalo skandal i bes mladih širom sveta. Onda su tužbu povukli. A bilo je još i toga…

A sve to možda i nije loše za nas. Već su najavljene nove rasprodaje sa popustima do 70 posto. Ne znamo još da li i kada stižu i u Srbiju, ali skoknite ponekad do H&M pa proverite. izvor: thelily.com

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime