Converse je priča legendi, heroja i inovatora povezanih ljubavlju prema sportu. Marquis Mills Converse osnovao je kompaniju 1908. godine i započeo tradiciju, koja traje u nepromenjenom obliku već skoro 100 godina – stvorivši od nje pravu američku ikonu!  

 

Posle mnogo istraživanja, prva verzija All Star košarkaške patike je proizvedena 1917. godine, i to prvo u crnoj boji. Popularna „Starka“ je postala prva masovno proizvedena patika u Severnoj Americi. Sastojala se od veoma debelog , gumenog đona i platnenog gornjeg dela. Zahvaljujući prvom „ambasadoru basketa“, košarkašu Charles “Chuck” H. Taylor-u, All Star patiku počinju da nose košarkaši širom Amerike. Zbog svih zasluga njegovo ime  je dodato na amblem i rođena je “Chuck Taylor” All Star patika – da bi 1968. godine bio promovisana u “Košarkašku kuću slavnih”.

 
Veza muzike i Converse-a je oduvek bila izuzetno jaka. Od najranijih dana Rock’n’Roll-a, preko Ramones-a, do Nirvane, Converse je usvojen od strane muzičara kao simbol individualnosti. Iz te veze se izrodio ogroman broj umetnika i buntovnika svih vrsta: skejtera, komičara, repera, aktivista, slikara, glumaca, pankera. Ono što je započeto kao prva sportska obuća, postalo je simbol nezavisnosti za ljude koji žele da ostave svoj originalni i neizbrisiv uticaj na društvo – trend koji je danas jači nego ikada…
 
Converse je fuzija prošlosti i sadašnjosti i simbolizuje stogodišnju istoriju popularne kulture.“Za mene je Converse jedini brend koji je premostio sve generacije. Ponosan sam što sam deo Converse istorije.” – rekao je John Varvatos, čuveni svetski modni dizajner.
 
Jedinstven spoj umetnosti, sporta i kulture – prožet modernim stilom, neprevaziđenim kvalitetom i bogatstvom detalja – Converse danas predstavlja jedan od najjačih modnih simbola, koji sa uvek novim entuzijazmom prihvataju brojni obožavaoci širom sveta – poznate ličnosti, modni gurui, pop zvezde…i njihovi budući pandani! 
 
Converse sredinom marta otvara novi objekat u Knez Mihailovoj 26. u Beogradu. Prodavnica ima 80m2 i u potpunosti je urađena po najnovijim svetskim Converse standardima. Nova kolekcija- koja će biti prikazana ovom prilikom nastavlja tradiciju inspirativne originalnosti i vanvremenskog Converse duha – neizostavnog dela vašeg autenticnog licnog izraza i stila!
 

Converse prodavnice u Srbiji nalaze su Beogradu u Tržnom centru Ušće, bulevaru Kralja Aleksandra 72-74, u Novom Sadu u Kralja Aleksandra 12, kao i u Kragujevcu u Kralja Petra 1.

3 KOMENTARI

Comments are closed.