Ako volite da nosite crnu odeću čak i preko leta važno je šta nosite jer znamo da crno privlači sunce. A po ovoj vućini to baš i nije zgodno. Zato se mnogi odlučuju za bele i što svetlije nijanse. Ali imate svoj stil i ne želite da ga se odreknete ni preko leta. I to je u redu. Ipak, pročitajte šta obući kako bi vam bilo prijatnije i kada temperature pređu trideset stepeni.

Odaberite prirodne materijale, pamuk pre svega jer je lagan i prozračan. Obucite široku letnju garderobu recimo majicu koja leprša oko vas i donosi svežinu. Haljina može da bude maksi, sa bretelama ili bez rukava. Uz ovakvu haljinu odlično idu udobne, lagane sandalice, ravne u kojima nećete biti sputani a hod je lagan.

Široke pantalone su ovog leta veoma popularne. Mogu da budu skroz dugačke, do članaka ili na polovini listova. Odaberite one koje vam najbolje stoje. Neka i one budu od laganog, prirodnog i prozračnog materijala. Kada hodate lepršaće oko vas i činiće vam se da nemate ništa oko sebe. Dobro je ako možete da nabavite pantalone od svile, koja leti hladi a zimi greje, govorile su naše bake. Uz ovakve pantalone odlično se uklapaju košuljice, široke majice, ništa uz telo već sve opušteno i udobno.

Košulje su poželjne za sve kombinacije, uz pantalone, suknje široke ili malo uže miniće. Pamučne, od celuloze, svilene ima ih raznih a vi izaberite one koje vam najviše odgovaraju.

Ako ste obučeni u crno nije loša ideja da nekim detaljčićem donesete sveukupnom dobrom izgledu. Neka to bude ogrlica od kamenčića, školjki, drveta. Narukvice preko leta su uvek dobra ideja. Živimo u skladu sa prirodom i poštujmo je čuvajući je kako bi što duže trajala.