Tokom proleća 2017. brend „Jordan“ slavi svoje nasledstvo predstavljanjem reizdanja svojih kultnih kolekcija i odavanjem počasti godinama u kojima je brend, zahvaljujući svom besprekornom stilu, sticao slavu ne samo na sportskim terenima, već i na gradskom asfaltu.

Jedan od tih modela biće upravo i Air Jordan V „Take Flight“, patika izvorno nastala 1990.

Inspiraciju za dizajn „Air Jordan V“ modela, dizajner Tinker Hatfield pronašao je u pilotskoj jakni bombardera P51 iz Drugog svetskog rata. Jezik patike podseća na rep aviona, a utisak je pojačan i 3M reflektirajućim materijalom. Dodatna asocijacija na ratni avio bombarder je i „Shark Teeth“  ilustracija na đonu, koja predstavlja ajkuline zube, često neizostavni deo prednjeg dela borbenih aviona.

Radi poboljšanih performansi i udobnosti najnoviji model sadrži prozirne ICE delove na peti i prednjem delu oslanjanja, što omogućava bolje prijanjanje patike uz podlogu. Atraktivan, a koristan detalj je i steznik za pertle koji, prijanjajući uz jezik patike, omogućava da pertle konstantno ostanu čvrsto stegnute. Kao novitet u reizdanom „Air Jordan V“ modelu, od kožnog materijala izrađen srednji deo, savršeno se uklapa u celinu zelene sekvoja boje zaokružene gornjištem napravljenim od najkvalitetnijih materijala.

Najnovije Air Jordan V patike se u limitiranim količinama premijerno puštaju u prodaju ove subote 11.2. u u Tike prodavnici u Beogradu.