Xiaomi i Leica su najavili saradnju i zajedno prave telefon za fotografije. Xiaomi, vodeća svetska kompanija za proizvodnju pametnih telefona i IoT uređaja i Leica, renomirana nemačka kompanija koja proizvodi kamere i druge optičke uređaje, su zvanično objavile stratešku saradnju u pogledu kamera mobilnih telefona. Prvi flagship telefon koji su zajednički razvile dve kompanije biće zvanično predstavljen u julu ove godine.

Osnovana 2010. godine, kompanija Xiaomi je trenutno treći po veličini proizvođač pametnih telefona na svetu. Od svog osnivanja pre 12 godina, Xiaomi je uvek praktikovao misiju „neprestanog stvaranja neverovatnih proizvoda sa pristupačnim cenama kako bi omogućio svima u svetu bolji život zahvaljujući inovativnim tehnologijama“. Xiaomi pametni telefoni i drugi proizvodi se prodaju u više od 100 zemalja i regiona širom sveta. Sa izrazitom snagom istraživanja i razvoja i kontinuiranim dugoročnim ulaganjem u tehnologiju, Xiaomi je postao značajan lider u tehnološkim inovacijama u oblastima IoT uređaja i pametnih telefona. A u oblasti fotografije, na osnovu dugotrajne tehničke akumulacije kada su u pitanju optički elementi, čipovi, algoritmi itd., kao i na svom dubokom razumevanju mobilne fotografije, Xiaomi pruža izvanredna fotografska iskustva koja uključuju portrete, noćne scene i video.

Preko 100 godina Leica stvara kamere male težine i optička sočiva svetske klase, koji su savršeni za uličnu fotografiju. Sa genijalnim optičkim inženjeringom i neverovatnom veštinom izrade, Leica kamere, prepoznatljive po brend identitetu sa „crvenim tačkama“, predstavljaju vrhunac nemačkog inženjeringa. One nastavljaju da privlače nove generacije potrošača koji teže da postignu „izgled Leica slike“ i poseduju kamere koje su remek delo dizajna. Zahvaljujući kamerama visokog kvaliteta, Leica privlači poznate fotografe i nove talente koji se pojavljuju širom sveta.

Nezvanično se očekuje se da će novi model biti ili “Xiaomi 12 Ultra” ili “Xiaomi 13” i da će biti predstavljen u julu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime