Kompanija Apple proširuje program “Self service repair” i na evropsko tržište, dajući tako korisnicima pristup originalnim delovima, alatima i zvaničnim priručnicima za odabrane iPhone i MacBook uređaje.

Apple je pre izvesnog vremena predstavio Self service repair program. Ovaj program, kako mu i sam naziv govori, daje mogućnost korisnicima Apple proizvoda da sami servisiraju svoje uređaje, bez potrebe njihovog nošenja u servis.

Ovaj program sada je dostupan i u nekim zemljama Starog kontinenta. Tačnije, usluga je od sada dostupna u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji i omogućava korisnicima u tim regijama da sami poprave svoje uređaje.

Samim programom u Evropi obuhvaćeno je nekoliko serija i to – iPhone 12, iPhone 13, kao i iPhone SE (2022) telefon, ali ne i najnovija iPhone 14 serija. Takođe, podržani su i Mac računari sa Apple čipovima, ali ne i najnoviji M2 MacBook Air. Ipak, očekuje se da program uskoro obuhvati i najnovije uređaje.

Cene rezervnih delova u Nemačkoj kreću se od 77 evra za zamenu baterije iPhonea 13, pa do 330 EUR za paket zamene ekrana. Isti delovi u Velikoj Britaniji koštaju 70 funti, odnosno 282 funte. Korisnicima koji istrošeni, odnosno pokvareni deo vrate Appleu, priznaće se određeni deo kako bi cena paketa bila niža.

Ekran i senzor poklopca za MacBook Pro 14 koštaju 734 evrau Nemačkoj, dok matična ploča s početnim nivoom od 16GB RAM-a i 512GB interne memorije košta 959 evra.

Iznajmljivanje komplet alata za popravljanje iPhone i MacBook uređaja košta 59,95 evra, za period od 7 dana. izvor: b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime