Evropska asocijacija za zvuk i sliku (EISA), koju čini 50 specijalizovanih magazina iz 23 evropske zemlje, proglasila je HTC 10 za najnapredniji pametni telefon 2016/2017. U svom obrazloženju su naveli nekoliko ključnih stavki od kojih smo mi izdvojili pet (plus jednu posebnu. Pa da počnemo:

1. Prelepo metalno kućište

HTC 10 nije najtanji, ni najlakši flagship model na tržištu. A i zašto bi to bio? Njegovo kućište je izrađeno od jednog komada metala, što mu daje izuzetnu čvrstoću. I dizajnerski se izdvaja od konkurencije zakošenim ivicama koje omogućavaju izuzetno ležanje u ruci. A tu je završna obrada sa dve teksture finiša koja čini ovaj model prelepim.

2. Minimalno bloatware-a

Dragi nam izraz „bloatware“ predstavlja sve one programe i aplikacije koje ne želimo da koristimo. Zauzimaju nam memoriju i usporavaju rad. Mnogi proizvođači telefona prosto vole da ih stavljaju u svoje uređaje. Ali, HTC nije takav! Broj tih aplikacija u HTC 10 sveden je na minimum. I to veoma prihvatljivi minimum, jer neke od njih su čak i veoma korisne.

3. I za mirne i za pokretne slike

Možda bi ovde bilo dovoljno reći da je ovaj deo „desetke“ ocenjen najvišom ikad datom ocenom od strane DxOMark nezavisne analitičke kuće. Ipak, da kažemo i naše mišljenje… Glavna kamera je UltraPixel kamera od 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom i laserskim autofokusom. Ove dve stavke su se pokazale posebno korisne u uslovima niskog osvetljenja gde HTC 10 nema konkurenta na tržištu. Video je moguće snimati u 4K rezoluciji sa podrškom za HDR. Snimci su impresivni!

4. Superbrzo punjenje

HTC 10 se može pohvaliti baterijom kapaciteta 3000 mAh, koja vam može pružiti dvodnevnu autonomiju. Međutim, šta ako se ona isprazni, a vi imate samo pola sata da je dopunite? Ne morate brinuti jer je toliko vremena dovoljno da se baterija dopuni do 50% svog kapaciteta. I sve to preko USB-C porta i bez dodatnog grejanja telefona.

5. Zvuk!

Za kraj – spektakl! EISA je rekla da HTC 10 ima „24-bitski audio DAC s Hi-Res sertifikatom za zvuk najvišeg kvaliteta“.  I to ne samo za reprodukciju, već i za snimanje. Dakle, koncertni snimci više nikad neće biti isti. Na „desetki“ je prisutan BoomSound u novoj, HiFi verziji. I dalje su tu stereo zvučnici – jedan, visokotonac je smešten iznad ekrana, a onaj zadužen za basove ispod ekrana. Rezultat je izuzetan i to ne samo u telefonskim okvirima, jer svaki zvučnik ima svoje pojačalo, pa je zvuk na izlazu i glasan i jasan.

6. Bonus: Prodajni paket

Još malo o zvuku – jer u prodajnom paketu, da ne kažemo u kutiji, pored telefona, stižu i HiRes sertifikovane slušalice, koja omogućavaju potpuno uživanje u gore opisanom zvuku. Pored njih, tu je i HTC Rapid Charge punjač, koju je u potpunosti kompatibilan sa Quick Charge 3.0 tehnologijom i zahvaljujući kome se „desetka“ tako brzi puni. Ove dve komponente su ubedljivo najbolji dodaci koji stižu uz neki telefon.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime