Xiaomi 12T je nedavno stigao i u Srbiju, a urednici Domino magazina su imali priliku da ga testiraju. Evo naših utisaka…

Kao naslednik modela 11T, ovogodišnji model donosi brojna unapređenja. Ukratko, u pitanju je model koji donosi vrhunske osobine flagship telefona, ali po prihvatljivoj ceni.

I, verujte, 12T uopšte nije razočarao pošto ima neverovatan AMODEL ekran, odličnu kameru od 100 megapiksela i hiperbrzo punjenje u samom vrhu ponude od čak 120 W. A to su karakteristike koje smo do sada viđali isključivo na najskupljim modelima i za koje je do sada bilo neophodno da potrošite solidno preko 1000 evra.

Što se tiče dizajna, u pitanju je prepoznatljiv izgled sa poleđinom od stakla, što je rešenje koje odaje utisak luksuza. Tu je i ostrvo po kome će poznavaoci, ali i većina ostalih korisnika, odmah prepoznati da je u pitanju Xiaomi telefon. U pakovanju dobijate USB-C kabl od 6 A i ono što je najvažnije – punjač od 120 W.

Telefon je sa ekranom od 6.67 inča poprilično velik, što znači da će biti pravi užitak na njemu gledati različite multimedijalne sadržaje, od filmova i video zapisa, pa do fotografija.

Ekran je AMOLED, dijagonale 6.67 inča sa osvežavanjem od 120 Hz, što je u vrhu ponude. “Response” je 480 Hz, pa će karakteristike biti dobre čak i za strastvene gejmere.

Rezolucija ekrana je 2,712 x 1,220 piksela što daje oštrinu od 446 ppi i to je još jedna vrhunska karakteristika. Ekran je zaista u samom vrhu ponude.

Druga važna osobina, koja ističe ovaj model jeste baterija i naravno njeno punjenje. Kapacitet baterije je velikih 5.000 mAh, a za punjenje je tu HyperCharge od 120 W. Mnogi flagship modeli drugih proizvođača nisu ni blizu ovome i Xiaomi je na ovom planu apsolutni lider. Dobijate i punjač, što je takođe veoma značajno.

Naravno, tu je i kamera, kao jedan od najvažnijih delova modernog telefona. Xiaomi 12T ima tri objektiva sa zadnje strane. Primarni je sa senzorom od 108 megapiksela, a tu su još i ultraširoki i makro objektivi.

Jedini nedostatak je telephoto objektiv, ali njega u velikoj meri nadoknađuje visoka rezolucija glavne kamere, koja “kropovanjem” pruža digitalni zum i to funkcioniše više nego dobro. Kvalitet snimaka je fantastičan. Za to je, pre svega, zaslužan Samsung ISOCELL HM6 senzor u kombinaciji sa objektovom od 24mm f/1.7.

Oštrina fotografija je za svaku pohvalu, kao i dinamika boja. Kvalitet snimaka se posebno ističe uz snimanje maksimalnom rezolucijom. Čak i noćni snimci pružaju pregršt svetla i oštrine. I ultrawide kamera od osam megapiksela daje izuzetne snimke visoke oštrine i dinamike. Što se tiče snimanja videa podržana je 4K rezolucija.

Trebalo bi napomenuti i da sve pokreće brzi MediaTek Dimensity 8100 – Ultra procesor sa 8 GB radne memorije što je dovoljno za sve zadatke koje postavite pred njega. Telefon ima Android 12 uz MIUI 13 nadogradnju i radi brzo i stabilno, a sve operacije su intuitivne i logične.

Xiaomi 12T je telefon koji najavljuje značajne promene na tržištu telefona i verovatno je jedini model koji donosi apsolutno vrhunske karakteristike po ceni srednje klase.

Zato ima našu preporuku!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime