vivo je nedavno predstavio model V29 Lite. Na osnovu specifikacija, radi se o kvalitetnom telefonu srednje klase, a urednici Domino Magazina su ga testirali u realnim situacijama.

Model vivo V29 Lite spada u cenovnu klasu telefona od 400 evra. A upravo takvi modeli uzimaju preko 54 posto tržišta pametnih telefona u Evropi i 62 posto širom sveta. Baš zato i proizvođači sve više pažnje posvećuju ovoj kategoriji uz sve jaču konkurenciju i naravno sve bolje modele na zadovoljstvo kupaca.

vivo navodi kako je model V29 Lite “flagship za realan život”, odnosno da će karakteristikama i funkcionalnošću zadovoljiti sve potrebe korisnika u svakodnevnom korišćenju a ne na papiru.

Ono što model izdvaja na prvi pogled je definitivno dizajn. Veliki ekran zakrivljenih ivica i premium izgled privlače pažnju. Iako nema staklene pozadine i metala, dizajn sa diskretnim ivicama je veoma dobar i telefon izgleda kao vrhunski model. A kako će uređaj ionako biti u futroli, kao i većina drugih, pozadina i lajsne od polikarbonata se neće ni videti.

Kućište ima i IP54 sertifikat što znači da će izdržati prskanje i polivanje vode, ali ne baš i potapanje. vivo ističe da je V29 Lite model dobrano testiran u njihovom R&D odeljenju u okviru čega je ispušten 32.000 puta i to pod različitim uglovima. Takođe, telefon je radio u ekstremnim uslovima na temperaturama od minus 20 do plus 50 stepeni a skladišten je i na temperaturi od -40° do +75°. USB port je testiran za 6.000 uključivanja, što ga čini praktično neuništivim. Dakle, budite sigurni da će ovaj model izdržati puno toga.

Uređajem dominira veliki AMOLED ekran dijagonale 6.78 inače i rezolucije 1080 x 2400 piksela što daje solidnih 388 ppi. Podržano je i osvežavanje od 120Hz, a to već polako postaje standard i za srednju klasu. Prikaz slike na ekranu je izuzetan, jarkih boja, dovoljno svetle i kontrastne slike.

Posle ekrana, druga važna osobina modernih telefona svakako je kamera. vivo V29 lite ima tri zadnje kamere i to širokougaonu rezolucije 64 MP koja radi kao glavna, uz podršku dva objektiva – makro i dubinski.

Dakle, jedna kamera ima realnu funkcionalnost i bilo bi bolje da su tu bar ultraširoki objektiv ako ne i zum, ali od telefona ovog cenovnog ranga to nije bilo realno očekivati.

Kvalitet snimaka je dobar, pogotovo uz dovoljno svetla kada su kadrovi oštri i dinamični uz veoma impresivne rezultate različitih scena. Zanimljivo je da će čak i noćni snimci biti svetli i kontrastni. Aplikacija kamere je intuitivna i brza i zaslužuje vrlo dobru ocenu.

Ističemo i bateriju od 5.000 mAh uz punjač od 44W koji se dobija u kompletu.

To znači da ćete za 15 minuta dobiti 25% baterije, a za 30 čak 49 posto. Do 86% se stiže za sat vremena dok je za 100% potrebno 80 minuta.

Za besprekoran rad svih aplikacija zadužen je Android 13 uz Funtouch 13 operativni sistem. Srce uređaja je Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G čipset uz 8GB RAM memorije i 128GB za skladištenje.

Konfiguracija je dobro postavljena pa su čak i neke zahtevnije igre na našem testu radile bez ikakvih problema.

Trebalo bi napomenuti da telefon ima podršku za eSIM kao i NFC što prevazilazi ovu cenovnu klasu.

vivo je napravio još jedan uređaj koji pomera granice, a klasu do 400 evra je dodatno približio flagship modelima ističući upravo one karakteristike koje su korisnicima najpotrebnije. Zato ga možemo preporučiti.

vivo V29 Lite 5G u Srbiji košta 45.999 dinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime