realme je nedavno na tržištu Srbije predstavio novi telefon oznake C33. U pitanju je “entry-level” model sa cenom ispod 200 evra, najavljen kao “najinovativniji u svojoj klasi”. Urednici Domino Magazina su ga među prvima isprobali i evo utisaka.

Odmah po otvaranju kutije jasno je da ovaj model ima velike ambicije, a dizajn više odgovara telefonima srednje klase. Sa upadljivom lajsnom i svedenim linijama, očigledno je da je inspiracija bio iPhone. realme je ipak uspeo da kreira jedinstven i prepoznatljiv uređaj, koji izgleda moderno ali i vrlo kvalitetno.

Prednjom stranom dominira velik ekran uz “screen to body radio” od 88.7 posto što je vrlo dobro. Zvučnik je skriven uz lajsnu a tu je i diskretan otvor za selfie kameru. Sa desne strane su volume i power tasteri dok je otvor za sim kartice na suprotnoj strani. Podržane su dve nano kartice a tu je i dodatni slot za micro sim, što pruža pregršt mogućnosti.

Poleđina uređaja je ono što ga nesumnjivo vizuelno izdvaja u odnosu na konkurenciju. Za izradu je iskorišćena laserska litografija koja je omogućila stvaranje atraktivne reflektujuće površine. C33 dolazi u dva finiša – crnom i zlatnom. realme ističe da su za izradu zadnjeg kućišta koristili kvalitetne materijale otporne na lomljenje odnosno PC i PMMA polimere. Sve to je omogućilo i da kućište bude veoma elegantno sa svega 8.3 mm debljine što pored nesvakidašnjg izgleda doprinosi da telefon odlično „leži u ruci“.

Sa donje strane uređaja je micro USB ulaz za punjač kao i 3.5 mm priključak za slušalice, koji je i dalje veoma koristan i znači da nećete morati da kupujete skuplje bežične slušalice.

Što se tiče osnovnih karakteristika, ekran je IPS LCD dijagonale 6.5 inča uz rezoluciju od 720 x 1600 piksela i gustinu od 270 PPI. U praksi se pokazao kao izuzetno funkcionalan. Slika je bila oštra, dinamičnih boja i dovoljno svetla čak i po direktnom suncu. Iako nije sam vrh ponude, što se od veoma povoljnog modela ni ne očekuje, ekran je bio više nego dovoljan za većinu svakodnevnih situacija. Sasvim izvesno će biti dovoljno funkcionalan značajanom procentu korisnika.

Procesor je Unisoc T612 Octa-core sa Mali-G57 GPU i 4GB RAM memorije. To omogućava lagodan rad pa čak i multitasking. Na testu ništa nije “štucalo”, kočilo ili pravilo bilo kakve probleme a telefon je sve vreme pružao sasvim prijatan osećaj prilikom korišćenja.

U kompletu se dobija i punjač od 10W a pohvalićemo bateriju od 5.000 mAh što je iznad proseka.

Na kraju, tu je i kamera, kao jedan od važnijih delova modernih telefona. realme je tu napravio zanimljiv kompromis. Umesto da se razmeću ugradnjom više objektiva, oni su odabrali samo jedan i to od 50 MP, uz podršku depth senzora. Kvalitet glavne kamere je veoma dobar a uz visoku rezoluciju pruža i različite mogućnosti za snimanje kadrova. Snimci su vrlo oštri a boje realne. Uz kvalitetnu aplikaciju kamere i softversku podršku rezultat je impresivan za svoju klasu. Zapravo, do sada nismo videli ovako solidne fotografije snimljene telefonom do 200e. Posebno ističemo CHDR tehnologiju za snimanje po dnevnom svetlu koja povećava dimaniku i sprečavajući “spržene” delove kadra. To je problem koji se javlja i kod mnogo skupljih modela, pa imamo sve pohvale za ovu tehnologiju koju je razvio realme. Podržano je snimanje videa i to u rezoluciji 1080p sa 30fps.

Što se tiče operativnog sistema tu je Android 12 i Realme UI S Edition, koji su radili bez greške.

Ukoliko tražite vizuelno atraktivan telefon izuzetnog dizajna, kvalitetnu kameru i dobru autonomiju a sve to po povoljnoj ceni, onda je C33 definitivno dobar izbor. Zato zaslužuje preporuku!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime