Isprobali smo Xiaomi Redmi Note 11, jedan od najpopularnijih i najprodavanijih modela telefona ove godine u Srbiji. I nismo iznenađeni zašto je to tako.

Xiaomi već godinama pomera granicu u tome šta sve njihovi telefoni mogu da pruže uz što niže cene, pa se za Redmi Note 11 svakako može reći da pruža ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta.

Pa, evo šta dobijate za nešto više od 200 evra.

Pre svega, to je odlični AMOLED ekran dijagonale 6.43 inča i ovo je sasvim sigurno najbolji ekran u ovoj cenovnoj klasi telefona na tržištu. Dakle, ako tražite model sa vrlo dobrim ekranom a ne želite klasičan flagship od 1000 evra – ovo je telefon za vas.

Gledanje filmova, serija, Youtube snimaka i skrolovanje po društvenim mrežama će biti pravo zadovoljstvo uz rezoluciju 1080 x 2400 tačaka, i to čak i po sunčanom letnjem danu pošto je ekran sjajan i kontrastan.

Osvežavanje ekrana je 90 Hz, odnosno iznad proseka i to se primeti. Gejmeri će se posebno obradovati zbog toga.

Što se tiče dizajna telfona, on je sasvim klasičan. Nema tu sjajnih lajsni ili drugih detalja koji ukazuju na premium uređaj. Ali ništa ne ukazuje ni da se radi o budžetskom modelu. Sve je u proseku i to je sasvim u redu. Debljina telefona je 8.1 mm, što je pohvalno.

Druga najvažnija osobina kod modernih telona, pored ekrana jeste – kamera.

Redmi Note 11 dolazi sa četiri glavna objektiva pa su tu 50MP širokog ugla kao glavna, ultrawide od 8MP, makro objektiv sa 2MP i 2MP objektiv za određivanje dubine.

Snimljene fotografije su solidne, pogotovo kada ima dovoljno svetla. Kod mračnijih, zahtevinijih kadrova ipak će se primetiti da je u pitanju model srednje klase.

Od ostalih karakteristika izdvajamo Snapdragon 680 procesor, koji je dovoljno brz za 90 posto zahteva i aplikacija. U ponudi su modeli od 4GB ili 6GB RAM-a i 64GB ili 128GB memorije za skadištenje.

Kapacitet baterije je 5,000mAh i biće dovoljna za više od jednog celog dana prosečne potrošnje što je u skladu sa konkurencijom.

Ukoliko tražite telefon od oko 200 evra, želite AMOLED ekran, a kamere vam nisu sasvim ključne onda Note 11 može da bude odličan model za vas.