Tržište telefona srednje i niže klase je u poslednjih nekoliko meseci postalo veoma interesantno sa pregršt modela koji donose karakteristike do nedavno rezervisane samo za višu klasu. Sličan trend sada se može uočiti i kod tableta pa tako imamo nove modele koji po veoma povoljnim cenama mogu da se pohvale visokom funkcionalnošću.

Baš takav je i Honor Pad X9, koga su urednici Domino Magazina upravo testirali.

Prvi utisak je – odličan. Tablet izgleda vrhunski, a minimalistički dizajn svedenih ivica ostavlja luksuzni stil. Jasna je inspiracija u dizajnu aktuelnih Honor telefona, posebno serije 90. Masa uređaja je 495 grama a debljina svega 6.9 mm. Na kućištu nije bilo mesta za 3.5mm ulaz za slušalice, što je pomalo šteta, a nema ni SD slota za kartice. Ipak, 128GB interne memorije će biti dovoljno velikoj većini korisnika.

Honor je ovaj model namenio multimedijalnoj zabavi u pokretu. A to znači da je glavni fokus bio na ekranu. Dijagonala HONOR FullView ekrana je 11.5 inča uz 86% Screen-to-body što je dosta dobro kod tableta.

Za veoma oštru sliku postarala se poprilično visoka rezolucija od 2000×1200 tačaka uz osvežavanje od 120Hz, što je novitet među tabletima. Slika je na testu bila izuzetnog kvaliteta, a filmovi i igre su izgledali odlično. Celokupan utisak prilikom korišćenja je maksimalno pozitivan i ekran dobija isključivo pozitivne ocene sa naše strane.

Ukupnom ugođaju u multimedijalnim iskustvima doprineo je i audio sistem sa čak šest zvučnika koji pruža odličan kvalitet reprodukcije. Podržan je i HONOR Histen Sound.

Ističemo bateriju kapaciteta 7250mAh koja je itekako značajna karakteristika. Upravo zbog nje, HONOR Pad X9 pruža 13 sati video streaminga ili 12 sati slušanja muzike što je rezultat za svaku pohvalu. Podržano je punjenje od 10W.

Od ostalih karakteristika ističe se Qualcomm Snapdragon 685 4G čipset sa 4GB memorije. Ova platforma je dovoljno moćna za skoro sve zadatke koje možete da smislite pa će čak i većina aktuelnih igara raditi solidno uz 30fps.

Tablet je opremljen sa dve kamere od po 5 megapiskela koje uz pomoć AI pružaju pristojne fotografije za povremeno korišćenje.

Što se tiče operativnog sistema tu je Android 13 i HONOR MagicOS 7.1 koji je radio bez ikakve greške, baš kao što je slučaj sa Honor telefonima već godinama. Upravo to iskustvo mudro je iskorišćeno za dizajniranje ovog tableta sa jednom osnovnom idejom – zabava u pokretu. I taj zadatak ovaj model uz vrhunski ekran, odličan dizajn i dobar izbor čipseta obavlja sjajno.

HONOR Pad X9 se u Srbiji prodaje po ceni od 29.999 dinara, a najbrže kupce čeka poklon tastatura.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime