Honor Magic5 Pro telefon je nedavno stigao u Srbiju, a među prvima smo imali priliku da isprobamo šta donosi naslednik jednog od najboljih modela iz prošle godine.

Kao što je bio slučaj sa prethodnikom (Magic4 Pro) i model Magic5 Pro ima visoke ambicije, odnosno u pitanju je flagship koji konkuriše najboljim konkurentima na tržištu. Uz jedinstvene karakteristike, vrhunski dizajn i izuzetnu funkcionalnost, visoka očekivanja su ispunjena pa i nadmašena.

Naše testove obično počinjemo opisom kućišta i njegovog dizajna. Kombinacija stakla i metala odaje luksuzan utisak a već na prvi pogled jasno je da se radi o još jednom Honor modelu. Okrugli deo na poleđini sa kamerama je vrlo prepoznatljiv ali i upadljiv. Kako i ne bi bio kada krije jednu od najboljih sistema kamera na modernim telefonima. Dimenzije uređaja su 76.7 x 162.9 x 8.77mm a telefon ima 219 grama. To je više od proseka, ali postoje dobri razlozi za to – moćna baterija i veliki ekran. Ekran je dijagonale 6.81 inča a u pitanju je vrhunski LTPO OLED rezolucije 1312 x 2848 pixels, što daje 461ppi. Osvežavanje je 120Hz, a osvetljaj do 1800 nita. Na ekranu je zadržano ostrvo sa leve strane, ispod koga se krije prednja kamera ali i biometrijski senzor koji radi apsolutno fantastično. To znači da će baš uvek prepoznati lice, čak i po mraku, čak i tokom razgovora ili dok se smejete. Razlike u odnosu na modele bez biometrijskog senzora su značajne, baš kao i funkcionalnost koju pruža. Kvalitet slike na ekranu je bez premca, boje su dinamične a prikaz oštar i svetao. Model ima najniži Delta E rezultat, odnosno razliku između pravih boja i onih prikazanih na ekranu. Sve to je obezbedilo prvo mesto na DXOMARK listi najboljih ekrana. Honor je primenio brojne tehnologije koje utiču na što manje umaranje oka, pa je gledanje fotografija i multimedijalnih zapisa će zato biti čisto zadovoljstvo.

Što se tiče kamera, Honor Magic5 Pro je dostajan naslednik i definitivno jedan od top 3 modela sa najboljom kamerom na svetu. Ako ne i najboljom. Tri objektiva dominiraju zadnjom stranom uređaja. To su širokouganoa kamera, ultra široka i periskop kamera. Sve tri imaju senzore od 50 megapiksela. Optički zum je 3.5 puta ali digitalni omogućava povećanje od čak 100x bez značajnog gubitka kvaliteta.

Honor navodi kako su ugradili vrhunske senzore velike površine, pa će tako snimiti 24 posto više svetla nego iPhone 14 Pro Max.

Kao što smo i navikli, sve tri kamere rade zajedno, kako bi se dobili što bolji snimci u određenim uslovima. Snimci su apsolutno fantastični, još bolji nego kod modela Honor Magic4 Pro, koji su postavili standard prethodne generacije telefona, a ni do danas nisu prevaziđeni. Takođe, video snimci ne zaostaju pa je podržano snimanje od 4K do 60 slika u sekundi.

Po pitanju tehnikalija sve pokreće moćni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 uz 12GB memorije.

Baterija je kapaciteta 5100mAh a podržano je punjenje od 66 wati, što je manje od 100W, koliko je podržavao prethodni model. Ne znamo zašto je Honor odustao od toga. Ipak i ovo je više nego dovoljno za lagodno i vrlo brzo punjenje.

Operativni sistem je Magic OS 7.1 zasnovan na Android 13. Sve radi bez i najmanjih problema, brzo, stabilno i vrlo intuitivno.

A kako su i ostale karakteristike u samom vrhu ponude, ovo je telefon koji jednostavno pruža sve – vrhunski prikaz, savršen sistem kamera i moćan čipset uz izuzetan software. Našu preporuku ima!

Ukoliko vas zanima koje sve tehnologije je Honor primenio i kako je izgledao razvoj modela, kliknite na link.

Preporučena maloprodajna cena u Srbiji je od 139.999 dinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime