Pre nekoliko nedelja urednici Domino Magazina su testirali poslednji flagship kompanije Honor – Magic4 Pro koji se pokazao kao jedan od ubedljivo najboljih modela na tržištu u ovom trenutku.

A sada je na red došao i Honor Magic4 Lite, odnosno model iste serije ali po značajno nižoj ceni.

Krenimo od dizajna koji izgleda impresivno, što je slučaj kod svih Honor modela od kada kompanija posluje samostalno. Prednjom stranom dominira veliki ekran dijagonale 6.81 inča. Uz debljinu od 8mm i masu od 189 grama, telefon nije pretežak iako spada u modele veće dijagonale. A to je svakako pohvalno, pošto nam je telefon postao sve, pa i ekran na kome sve češće gledamo filmove i serije.

U pitanju je LCD ekran rezolucije 1080 x 2388 tačaka uz osvežavanje od 120Hz. Iako nije u pitanju fenomenalni OLED, kao kod modela Pro, po veoma povoljnoj ceni dobija se vrlo kvalitetan ekran. Boje su dinamične a prikaz oštar.

Na zadnjoj strani uređaja su kamere raspoređene na okrugloj osnovi što je dizajn karakterističan za Magic4 seriju.

Tu su tri objektiva i to glavna kamera sa 48 megapiksela, makro objektiv sa 2MP, koliko ima i objektiv za određivanje dubine. Kvalitet snimaka je u proseku klase, ali će nedostatak dodatnih objektiva poput ultraširokog ili telephoto ipak umanjiti funkcionalnost kamere u nekim situacijama. Moramo pohvaliti kvalitet snimaka uz manje svetla, što je kritična tačka drugih telefona srednje klase.

Što se tiče tehničkih karakteristika sve pokreće brzi Snapdragon 695 5G čipset. Uz Android 11 i Honor Magic UI sve radi vrlo brzo, bez štucanja, kočenja ili bilo kakvih problema i to je jedna od velikih prednosti Honor modela nove generacije.

Magic 4 Lite podržava i brzo punjenje a za svaku pohvalu je što Honor u kopletu isporučuje i SuperCharge punjač od 66 wati. U praksi to znači da ćete 50% baterije dobiti za samo 15 minuta i 81% za samo 30 minuta. I to pruža ogromnu fleksibilnost i lakoću korišćenja. HONOR Magic4 Lite korisnicima omogućava da provedu do 16,8 na društvenim mrežama ili 12,8 sati reprodukcije video materijala ili 25,6 sati za razgovor 2 – i to sa jednim punjenjem, što je savršeno za one kojima je potrebna baterija koja dugo traje.

Ukoliko tražite telefon velikog ekrana, koji izgleda sjajno, ultra brzo se puni i na njemu sve radi apsolutno savršeno, ovo je telefon za vas. U Srbiji se prodaje po preporučenoj ceni od 39.999 dinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime